Las Vegasiin ensi kaudeksi tulevan NHL-joukkueen nimi paljastetaan tiistaina paikallista aikaa, kuten myös seuran logo.

Sen myötä katseet siirtyvät Las Vegasista NHL-sanan yhteydessä puhuttaessa ensi kesänä järjestettävään laajennusdraftiin, jossa uusi seura pääsee valitsemaan kustakin muusta NHL-seurasta yhden pelaajan. Pelaajat tullaan valitsemaan listalta, jossa ovat sellaisten pelaajien nimet, mitkä kukin seura päättää jättää suojaamatta.

Las Vegasin seuran GM:nä toimiva George McPhee kertoi jo alun perin ollessaan todella innoissaan uuden joukkueen rakentamisesta täysin tyhjästä. Ensiksi vuorossa oli henkilöstön palkkaaminen, mikä sujui melkoisen helposti.

Yksi henkilöstöön nimetyistä henkilöistä oli Vaughn Karpan, joka toimii Las Vegasin organisaatiossa urheilutoimenjohtajana. Hän avaakin nyt sitä, mitä seurassa tapahtuu pelaajatarkkailun suhteen.

– Yhden asian tässä on oppinut: pelaajat vaihtuvat lähes päivittäin. Joudut pohtia koko ajan, että mitkä pelaajat kukin seura todennäköisesti jättää suojaamatta. Se muuttuu jatkuvasti, Karpan pohtii The Hockey Newsin haastattelussa.

– Nuoret pelaajat ylittävät koko ajan odotukset ja kokeneemmat pelaajat eivät yllä sille tasolle. Lisäksi kyse on palkkakattoajasta ja jokainen seura yrittää saada palaset sopimaan palkkakattonsa alle. Ja nykyiset seurat pyrkivät suojaamaan niin monta avainpelaajaansa kuin mahdollista.

Tietyt pelaajat automaattisesti ulkona

Se kuitenkin Las Vegasissa tiedostetaan, että esimerkiksi Tyler Seguinin, Sidney Crosbyn, Claude Giroux’n ja muiden huippupelaajien nimiä on aivan turha odottaa nähtävän suojaamattomien pelaajien joukossa.

– Onhan siellä tiettyjä pelaajia, jotka rakastaisit nähdä joukkueessasi, mutta tiedät sen olevan mahdotonta. Kyse on siis niistä avainpelaajista, joita et tule saamaan ja automaattisesti lykkäät heidät kaikkien analyysien ulkopuolelle. Totta kai heitä myös tarkkaillaan ja arvioidaan, mutta objektiivisesti katsottuna me emme tule heitä saamaan.