Edmonton Oilers kohtasi viime yönä Dallas Starsin. Öljymiehet oli ottelussa lopulta parempi lukemin 5-2, kiitos teinisensaatio Connor McDavidin, joka iski kamppailussa NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

Onnistumiset eivät olisi voineet tulla McDavidin kannalta parempaan paikkaan, sillä hän ei ollut tehnyt maalia edelliseen 10 otteluun. Kyseessä olikin kanadalaisnuorukaisen lyhyen NHL-uran pisin maaliton putki, jonka hän katkaisi kertaheitolla ja todella näyttävästi.

Myös itse Oilers aloitti kuluvan kauden todella mallikkaasti, mutta viime aikojen kamppailut eivät ole menneet täysin putkeen. Kanadalaisseura kärsikin jopa viiden ottelun mittaisesta häviöputkesta. Viime yön voiton ansiosta se nousi jälleen Tyynenmeren divisioonan jaetulle kärkipaikalle, yhdessä Anaheim Ducksin kanssa.

Jalat pysyvät maassa

McDavid on ollut tällä kaudella maalitonta putkea lukuunottamatta erinomaisessa vireessä. Hän on pelannut 19 ottelua, joissa nuorukainen on kerännyt tililleen tehot 8+14.

McDavidista odotetaan tulevaisuudessa haastajaa jopa aina Sidney Crosbylle, mutta tästäkin huolimatta jalat ovat pysyneet ihailtavasti maassa. Esimerkiksi viime yön hattutempun jälkeen McDavid ei halunnut nostaa itseään juurikaan alustalle.

– Kolme melko onnekasta maalia. Luulen, että se on sellaista jääkiekkoilijan onnea – menet vain maalille ja hyviä asioita tapahtuu, McDavid kertoi Oilersin verkkosivujen mukaan.