Florida Panthers teki kesän aikana varsin odotettuja ja fiksuja liikkeitä kiinnittämällä tulevaisuuden ratkaisupelaajia pitkiin sopimuksiin ja poisti joukkueesta samalla turhaa painolastia nuorien tieltä. Yksi näistä poistuneista pelaajista oli veteraanipuolustaja Brian Campbell, jonka lähtö aiheutti valitettavan ongelman takalinjoille.

Siinä missä Campbell oli ylipalkkainen ja tasoltaan laskeva puolustaja, oli hänellä suuri rooli nykyisen ja tulevaisuuden ykköspuolustajan Aaron Ekbladin pelaamiseen. Ekblad nimittäin loisti suurimman osan kahdesta ensimmäisestä NHL-kaudestaan, kun hän pelasi Campbellin kanssa.

Viime kauden puolivälin tienoilla Ekblad alkoi kuitenkin pelata enemmän venäläispakki Dmitri Kulikovin parina ja ongelmia Ekbladin pelaamisessa alkoi ilmetä sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Sama on jatkunut tällä kaudella, eikä Ekblad näytä enää näytä ykkösparin puolustajalta.

Tasonlaskun syy selvä, ratkaisu ei

Tällä kaudella Ekblad on onnistunut saamaan aikaseksi 17 ottelussa ainoastaan yhden pisteen tasaviisikoin pelatessa. Puolustajan ollessa kentällä Panthers laukoo keskimäärin 5,9 prosenttia heikommin (laukauksen laatu ja laukomispaikka) kuin jos hän on vaihtopenkillä. Viime kaudella kyseinen lukema oli noin kaksi prosenttia plussan puolella.

Ensimmäisellä kaudellaan NHL:ssä Ekblad teki keskimäärin 0.66 pistettä per ottelu, toisellaan 0.54 ja tällä kaudella ainoastaan 0.31.

Ekbladin heikkoa pelaamista voi selittää ehkäpä World Cupissa koettu aiovtärähdys tai nykyiset pakkiparit. Tällä kaudella Ekblad on pelannut pitkälti kesän suuren hankinnan Keith Yandlen kanssa, joka tunnetusti pelaa vahvaa kiekollista peliä, mikä ei välttämättä sovi sekä hyökkäys -että puolustuspäässä hyvin pelaavan Ekbladin pelitapaan. Yleensä ykköspuolustajilla on parinaan varmistelevampi kaveri, joka ottaa enemmän vastuuta omassa päässä.

Ekbladin ura on vielä nuori ja ikääkin on vasta 20 vuotta. Miehellä on potentiaalia nousta jopa Norris-voittajaksi asti, jos peli ilman Campbellia vain alkaa kulkemaan.