Carey Pricen alkukausi on ollut uskomaton ja monien mielestä hän on tällä hetkellä kiistattomasti maailman paras maalivahti.

Price on aloittanut kauden 2016-17 täydellisesti. Otteluja on takana kymmenen ja voittoja on tilillä yhtä monta.

Myös henkilökohtaiset tilastot ovat ihailtavaa luettavaa. Hänen torjuntaprosenttinsa on huikea 95,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo ainoastaan 1.40.

Itse asiassa tuntuukin siltä kuin kanadalaisvahti tekisi koko ajan historiaa ja se johtuu siitä, että näin on. Mikäli Canadiens nimittäin kykenee voittamaan pikapuolin alkavassa ottelussa Florida Panthersin kotonaan, Price sivuaa seuraennätystä (11 voittoa kauden alkuun ja putken), jota pitää hallussaan George Hainsworth, vuodelta 1927.

EDIT [16.11.2016, 07:20]: Canadiens hävisi ottelun jatkoajalla, joten ennätyksen sivuaminen jäi toteutumatta

Dominik Hasek oli niin ikään aikanaan loistava ja mediajätti Sportsnet uteli häneltä, mitä mieltä hän on Pricesta.

– Hän on loistava juuri nyt. Katsoin hänen pelaamistaan World Cupissa ja näin hiljattain häneltä pelin Canadiens-paidassa; hän saa kaiken näyttämään niin helpolta, ”Dominator” paaluttaa.

Jaromir Jagr vertailee Pricea ja Hasekia

– Se tapa, jolla hän pysäyttää kiekot, näyttää niin sulavalta. Jopa silloin, kun hän on ulkona maaliltaan.

Pricen kaukalossa tänä yönä kohtaava Jaromir Jagr, Hasekin tapaan tshekkilegenda, otti niin ikään keskusteluun kantaa ja toi myös maanmiehensä mukaan kommenttiinsa.

– Dominik oli maalivahti, joka teki torjunnan, ei antanut koskaan periksi ja oli taas uudelleen tekemässä torjunnan.

– Price on taas vastakohta. Hänen tyylinsä saa hänet näyttämään todella hitaalta, mutta todellisuudessa hän on todella nopea, mikä saa näyttämään hyökkääjät todella noloilta. Hän saa tilanteet näyttämään siltä kuin hän ei ehtisi sinne, mutta todellisuudessa hän on jo tekemässä torjunnan.