Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on lyönyt ällikkällä kaikki, etenkin Pohjois-Amerikassa, eikä tahti näytä ainakaan hidastuvan nykyisestä.

Kuten kaikki jo varsin hyvin tietävät, on Winnipeg Jetsin ”uudella Selänteellä” kasassa 14 ottelusta tehot 11+4. Etenkin maalimäärä on päätä huimaava, sillä Laine johtaa tulokaspelaajan statuksestaan huolimatta koko NHL:n maalipörssiä.

Salaisuus piilee isosti siinä, että 18-vuotias nuorukainen ei ota liiaksi stressiä omasta tekemisestään. Hyvä esimerkki on se, että toisin kuin moni varmasti kuvittelee, Laineella ei ole ollut mitään ennakkoajatuksia kauden suhteen.

– Ollakseni rehellinen, en uskonut, että minulla on 14 ottelun jälkeen 11 maalia. En olisi masentunut, vaikka niitä olisi vähemmän. Olisin itse asiassa onnellinen, vaikka maaleja olisi vasta yksi, Laine iloitsee Winnipeg Jetsin Twitter-sivun haastattelussa.

Repertuaari laajentunut tuntuvasti

Kun Patrik Laine kiekkoili vielä Suomessa, totuttiin hänet näkemään varsin yksipuolisena pelaajana, jota puolustuspään pelaaminen ei välttämättä aina kiinnostanut muuta kuin näennäisesti.

Pari Pohjois-Amerikassa vietettyä kuukautta ovat kuitenkin tehneet ihmeitä nuorukaisen pelaamiselle ja se näkyy myös kaukalossa. Hän osallistuu puolustuspelaamiseen ja myös hyökkäyspäässä viimeistelee muutenkin kuin vain pelkällä laukauksellaan.

– Olen parin viime pelin aikana muuttunut pelaajana ja haluan olla enemmän maalinedustalla, koska iso osa maaleista tehdään sieltä. Pyrin siis olemaan siellä enemmän ja ohjaamaan laukauksia sisään. Ennen kauden alkua pyörin enemmän nurkissa. Olin se kolmas pelaaja ja en hakeutunut maalille, Laine analysoi.

– Ja puolustuspelaamisella todellakin on merkitystä. Sinun täytyy ensiksi puolustaa hyvin, ennen kuin pystyt tekemään maaleja. Jos olet kaukalossa koko ajan, kun vastustaja iskee maaleja, niin et pääse kentälle.

Vakava myrskyvaroitus

NHL:n alkukauden osalta onnistujia löytyy vaikka millä mitalla. Laineen ohella tällainen on ketjukaveri Mark Scheifele, joka itse asiassa johtaa NHL:n pistepörssiä.

Winnipegin tehoduo onkin viime aikoina istutettu yhteen. Esimerkiksi Dallas Starsia vastaan pelatussa viime ottelussa he takoivat neljä tehopistettä mieheen ja paras on vielä näkemättä, mikäli Lainetta on uskominen.

– Mielestäni voimme parantaa peliämme paljonkin. Tämä oli vasta toinen tai kolmas ottelu tällä ketjulla, joten voimme pelata paljon paremmin ja rakentaa kemiaamme vielä paremmaksi.

– Pelimme siis vain paranee koko ajan.

Laineella on siis kasassa tässä vaiheessa 15 tehopistettä, kun taas Scheifele on nakuttanut tehot 9+9. Jos siis vauhti tästä vielä kiihtyy, on luvassa rumaa jälkeä vastustajien näkökulmasta.