Ensi kesän varaustilaisuus järjestetään Chicagossa ja alkusyksyn rankingit osoittavat, että Nolan Patrick on lähes varma ykkösvaraus.

Patrickin alkukausi on ollut kuitenkin vaikea, sillä hän ei loukkaantumisen takia päässyt osallistumaan Kanadan juniorisarjan ja Venäjän nuorten maajoukkueen turnaukseen, joka valmistaa molempia vuodenvaihteen nuorten maailmanmestaruuskisoihin.

Patrick edustaa WHL-liigassa pelaavaa Brandon Wheat Kingsiä ja seuran GM Grant Armstrong on ollut vähäsanainen superlupauksen mahdollisesta paluusta.

– Emme ole varmoja, koska saamme hänet takaisin kokoonpanoomme, Armstrong kertasi Vancouver Sunille.

Patrickin tilanteessa hänen seuransa on kommentoinut vamman olevan ylävartalovamma, joka on kovin laaja käsite. Patrick kärsi kesällä urheilijan tyrästä, joka onnistuneesti leikattiin, ja on tällä hetkellä hoitamassa vatsavammaa.

Hän on pelannut tällä kaudella vain kuusi ottelua, joissa hän on saalistanut 9 (4+5) tehopistettä.

Miten käy ensi kesän varaustilaisuuden?

Patrickin vammat ovat nostattaneet keskustelua hänen kärkipaikastaan ensi kesän varaustilaisuudessa.

Nimettömänä pysyvä skoutti totesi Sportsnetin mukaan, että hän ymmärtää Patrickin tilanteen, jossa pelaaja haluaa olla varovainen, sillä pidempiaikainen loukkaantuminen tässä vaiheessa kautta voi olla kohtalokasta.

– Mutta kuinka pitkä poissaolo on liian pitkä? Täytyykö pelaajan olla 100% kunnossa, kun hän palaa, samainen skoutti toteaa.

– Joskus palaaminen kokoonpanoon on yksi osa paranemisessa ja sitä kautta pääsee täyteen kuntoon.

Patrickin loukkaantumiset ovat sattuneet pahaan saumaan. Valitettavasti ei olisi ensimmäinen kerta, kun lupaavan nuoren kehitys katkeaisi jatkuviin loukkaantumisiin.