Suomalaisvahti Tuukka Rask on ollut alkukaudesta erinomaisessa vireessä. Oikeastaan ainoa tilastollisesti heikompi ottelu nähtiin muutama päivä sitten, kun Boston Bruins kohtasi New York Rangersin. Tuolloin Rask päästi selkänsä taakse viisi maalia ja kärsi kauden ensimmäisen tappionsa.

Viime yönä tilanne kuitenkin jälleen korjaantui, sillä Raskin tilille merkittiin kauden toinen nollapeli. Tällä kertaa suomalaiseen seinään pysähtyi Buffalo Sabres, joka laukoi savonlinnalaista kohti 32 kertaa.

Mukaan mahtui muun muassa Sabres-hyökkääjä Brian Giontan läpiajo ottelun toisessa erässä, mutta Rask piti tilanteessa päänsä ja torjui kiekon kilpikädellään. Ilmaiseksi nollapeli ei siis tullut.

Edes loukkaantuminen ei pysäyttänyt virettä

Vaikka meneillään oleva kausi onkin vielä nuori, on Raskilla jäänyt jo otteluita väliin loukkaantumisen vuoksi. Suomalainen kärsi monen pienemmän vamman tuomasta kivusta, minkä vuoksi hän joutui viettämään aikaa sairastuvan puolella.

Nämä ovat maalivahdeille hankalia hetkiä, sillä huippumaalivahdin kannalta kaikista tärkeintä on henkisen viretilan ylläpito. Kun yhtäkkiä joudutkin katsomaan otteluita katsomosta tai tv:n välityksellä, saattaa tähän viretilaan tulla suurikin kolahdus. No, ei Raskilla.

Sairastuvalta paluun jälkeen Rask on nimittäin torjunut jo kaksi nollapeliä, ja jos Rangers-ottelua ei oteta huomioon, ovat otteet olleet äärimmäisen tasaisia. Resepti tähän on selvillä, ainakin itse Raskin mukaan.

– Yritän vain pysyä keskittyneenä enkä murehdi liikaa. Se on mielestäni paras vastaus, jonka voin teille antaa, Rask kertoi ottelun jälkeen NHL.com:lle.