Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula on aloittanut kautensa hyvin, sillä hän on iskenyt jo 9 (4+5) tehopistettä.

Etenkin viime kauden jälkeen Filppula sai paljon kritiikkiä osakseen hyökkäyspään tehojen puutteesta. Hän onnistui tekemään vain kahdeksan maalia ja 31 tehopistettä. Ei ihan sellaisia lukemia, joita viiden miljoonan dollarin palkalla odottaisi.

Filppula on kyennyt parantamaan hyökkäyspään tehojaan kauden alussa ja se on heti näkynyt myös pisteissä. Hän on pelannut muun muassa Brayden Pointin kanssa, joka on kyennyt hoitamaan myös puolustusvelvoitteita, jolloin Filppulalle on jäänyt enemmän aikaa keskittyä hyökkäyspelaamiseen.

Yllättävä poissaolo

Filppula ilmoitettiin loukkaantuneeksi ennen Lightningin edellistä ottelua maanantaina, Florida Panthersia vastaan. Hänen oli merkattu kärsivän alavartalovammasta, mutta sen enempää seura tai mikään muu lähde ei ole kommentoinut Filppulan poissaoloa.

Hänet on listattu tällä hetkellä day-to-day, joten hänen tilannettaan seurataan päivä kerrallaan. Filppulan poisjäänti on iso menetys Lightningille, sillä suomalainen on aloittanut kautensa erinomaisesti ja on seuran sisäisessä pistepörssissä neljäntenä.