New York Islandersin maalivahti Jaroslav Halak on jo viime kaudesta saakka puhunut, ettei seuran kolmen ”ykkösvahdin” politiikka ole toimiva.

Tai varsinaisesti ei puhuta kolmesta ykkösvahdista, vaan kolmesta yksisuuntaisen sopimuksen omaavasta maalivahdista, mutta tomatoes-tomatos. Slovakkivahti sanoi viime kauden päätteeksi varsin suoraan, että seuran olisi kaupattava pois joko hänet tai toinen kaksikosta Thomas Greiss & Jean-Francois Berube.

Lopulta tilanne eskaloitui toden teolla kuluvalla viikolla, kun Halakin agentti Allan Walsh – kyllä, sama kaveri kuin Jonathan Drouinilla – ilmoitti julkisesti, ettei kolmen maalivahdin politiikassa ole mitään järkeä.

– On vaikea ymmärtää, että NY Islanders käyttää kolmea maalivahtia jo toisena vuotena putkeen. Suurin ongelma on, etteivät maalivahdit saa tarpeeksi harjoitusta pysyäkseen terävinä, Walsh elämöi Twitter-tilillään.

– Viime ottelun aloittavalla maalivahdilla oli vain yksi kunnollinen harjoituskerta viimeisen viiden päivän ajalta ja tämä siis jatkuu jo toista vuotta.

Piikki takaisin

Walshin kommenttien jälkeen Islanders antoi kunnon iskun takaisin: seuran GM:nä toimiva Garth Snow ilmoitti jokaiselle NHL-seuralle, että he ovat valmiita luopumaan Halakista, siis Walshin asiakkaasta.

Alkuun kiinnostusta ei kuitenkaan löytynyt, sillä kokeneen slovakkivahdin 4,5 miljoonan dollarin cap hit, joka on voimassa myös vielä ensi kaudella, ei houkuttanut muita.

The Fourth Period tietää kuitenkin kertoa tilanteen muuttuneen äkillisesti, kun kaksi seuraa on ilmaissut kiinnostuksensa Halakiin. Yhtenä potentiaalisena ehdokkaana pidetään maalivahtipelinsä kanssa, ilman Jonathan Quickia, takkuavaa Los Angeles Kingsiä. Toisena vaihtoehtona esiin nostettiin Dallas Stars, sillä seurassa on pohdittu maalivahtitilannetta jo pitkään.

Kolmantena korttina pöytään voitaneen nostaa Philadelphia Flyers, jonka maalivahtikaksikko Steve Mason & Michal Neuvirth ovat pelanneet etenkin tilastollisesti luokattoman alkukauden.