Boston Bruinsin ehdoton ykkösvahti Tuukka Rask on ollut alkukauden 2016-17 ajan aivan käsittämättömässä torjuntavireessä.

Kun suomalaisvahti on istunut katsomon puolella loukkaantumisten vuoksi, on Bruinsin verkkoon taottu yhteensä neljässä ottelussa 18 maalia ja lopputuloksena on ollut pelkkiä tappioita.

Rask on puolestaan ohitettu kuluvalla kaudella viidessä ottelussa ainoastaan kuusi kertaa ja viimeiseen neljään otteluun kiekko on toimitettu hänen selkänsä taakse ainoastaan kolmesti.

Aina vain vakuuttavampi

Kaikkein vakuuttavimmat ottelut Raskilta on nähty nyt kahdessa viime ottelussa, joissa hän on ollut lähes sataprosenttisesti ohittamaton.

Kokenut suomalaisvahti nimittäin nollasi loukkaantumisjaksonsa jälkeen Detroit Red Wingsin ja viime yönä vastaava suoritus jäi vain vajaan viiden minuutin päähän 2-1-voitossa Florida Panthersista.

Rask ehtikin pitää maalinsa puhtaana putkeen 131 minuutin ja 11 sekunnin ajan. Viimeksi hänet oli ohittanut New Jersey Devilsin Kyle Palmieri, joka onnistui maalinteossa 20. lokakuuta pelatun ottelun päätöserässä. Nyt putken onnistui katkaisemaan Panthersin Denis Malgin.

Kaikki edellä mainittu yhteen niputtaen, Rask voidaan eittämättä nostaa kuluvan kauden osalta vähintäänkin yhdeksi NHL:n parhaista maalivahdeista. Tätä näkemystä puoltaa myös täysin käsittämätön torjuntaprosentti 96,08 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.20.

Floridan illassa hän pysäytti yhteensä 33 laukausta.