Markus Nutivaara pelasi vielä viime kaudella Liigassa ja Oulun Kärppien riveissä. Hän oli oululaisseuran avainpelaajia, mutta hyvin sujunut kausi päättyi pudotuspeleissä sattuneeseen loukkaantumiseen.

Hyvät otteet eivät jääneet huomiotta, sillä hän solmi keväällä kahden vuoden tulokassopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa.

Nutivaara siirtyi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan ja lähti heti ennakkoluulottamasti hakemaan pelipaikkaa Blue Jacketsin joukkueesta. Harjoitusleireillä sekä harjoitusotteluissa 21-vuotias Nutivaara vakuutti Columbuksen seurajohdon ja se palkittiin avauskokoonpanon paikalla.

Columbus tiukan paikan edessä

Columbuksen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisellä on mielenkiintoinen päätös edessään, sillä hänen täytyy päättää siitä, pysyykö Nutivaara joukkueen mukana vai lähetetäänkö hänet farmiin.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että kun puolustaja Ryan Murray palasi kokoonpanoon, Nutivaaran pakkiparinakin pelannut Dalton Prout löysi itsenä katsomosta nuoren oululaisen sijaan.

Nutivaara on nyt pelannut kahdeksan ottelua, joissa hän on kellottanut 11-15 minuuttia peliaikaa. Nuoren pelaajan kehityksen kannalta paras ratkaisu olisi saada mahdollisimman paljon peliaikaa isossa roolissa, joten nähtäväksi jää mihin päätökseen sinitakkien seurajohto päätyy.