Edmonton Oilersin suomalaislupaus Jesse Puljujärvi pelasi viime yönä NHL-uransa ennätysminuutit ja hieman paremmalla tuurilla tilille olisi tullut myös maali.

Puljujärvi nähtiin kaukalossa viime yönä yhteensä 15 minuutin ja 58 sekunnin edestä, kun joukkue hävisi jatkoajalla Toronto Maple Leafsille 3-2. Vastuuta siis tuli ja 18-vuotias Oilers-peluri myöntää itseluottamuksen olevan osittain myös vastuun myötä jo paljon paremmalla tasolla.

– Parantuneen itseluottamuksen myötä saa myös peliaikaa enemmän. Silloin pysyy paremmin pelissä kiinni ja on mukavampi mennä kentälle pelaamaan vahvuuksilla, Puljujärvi paaluttaa IS:n haastattelussa.

Selkeä muutos itseluottamuksessa ei näkynyt pelkästään peliajassa, vaan siinä, että hän pelasi toistaiseksi NHL-uransa parhaan ottelun. Puljujärvi muun muassa laukoi ottelussa seitsemän kertaa kohti maalia.

Ottelun toisessa erässä hän pääsikin laukomaan parhaalta maalintekosektorilta, mutta valitettavasti panokset jäivät osittain piippuun.

– Siitä one-timerista olisi pitänyt perhana tykittää kiekko maaliin.

”Kumma, jos ei uppoa”

Puljujärvellä on toistaiseksi NHL-uransa ajalta kasassa yksi maali ja yksi maaliin johtanut syöttö. Hän ihmetteleekin, mikäli tulosta ei pikkuhiljaa ala syntyä.

– Hyvältä tuntui pelata. Pikkuhiljaa alkaa varmasti tulla tulosta. On kumma, jos ei uppoa näillä laukaisumäärillä.

Oilersin viime kesän ykkösvarauksella alkaa hiljalleen olla näytönpaikat käytettynä, sillä tilillä on jo kahdeksan ottelua ja yhdeksännen jälkeen albertalaisseuran johtoportaan on tehtävä päätöksiä sen suhteen, että jatkuuko homma NHL:ssä vai AHL:ssä.

Tässä kohtaa tilanteesta ratkaisujen suhteen ei ole kuitenkaan vielä harmainta aavistusta.

– Ei ole puhuttu valmennuksen kanssa mitään, mutta saa nähdä. Sen tiedän, että huomenna meillä on New Yorkissa välipäivä ennen torstain peliä Rangersia vastaan.