NHL:ssä alkukausi on kovassa vauhdissa, ja kuten aiemminkin, ei maailman paras kiekkoliiga ole jättänyt ketään kylmäksi. Etenkin ensimmäisillä kierroksilla maaleja mätettiin kovaan tahtiin, vaikkakin tahti on nyt hiipumaan päin.

Kun puhutaan maalinteosta, niin auttamatta mieleen hiipii Alexander Ovechkinin ja Patrik Laineen kaltaiset nimet. Näistä edellä mainittua pidetään joidenkin papereissa koko NHL-historian parhaana maalintekijänä, kun taasen Laineesta povataan venäläistähden manttelinperijää.

Tahti on ollut etenkin suomalaisittain ilahduttavalla tasolla, sillä Laine on tehnyt ensimmäiseen kahdeksaan otteluun jopa kuusi maalia, joiden avulla hän on koko NHL:n maalipörssin jaetulla ykkössijalla. Myös Ovechkin on aloittanut kautensa totutun varmasti: kahdeksan ottelua on tuottanut neljä maalia.

Ensi yönä nämä kaksi aloittavat käytännössä uuden aikakauden, sillä kaksikko ottaa ensimmäistä kertaa toisistaan mittaa NHL-tasolla. Kokemusta löytyy jo kansainvälisistä kaukaloista, mutta NHL on aina oma lukunsa.

Uusi Sidney vs. Ovie

Tulevana yönä Laineen ja Ovechkinin lisäksi nähdään toisenkin tarinan alku. Kyseistä taisteluparia on ehditty povailemaan jo uudeksi Sidney Crosbyksi ja Alexander Ovechkiniksi. Siis uuden sukupolven suurimmaksi ja seuratuimmaksi rivalryksi.

Nokkelimmat ehtivät varmasti jo päättelemään, että tulevana yönä nokikkain ovat Edmonton Oilers ja Toronto Maple Leafs, mikä merkitsee samalla kahden viime kesän ykkösvarauksen, Connor McDavidin ja Auston Matthewsin, ensimmäistä NHL-tason kohtaamista.

McDavid on ehtinyt jo kasvamaan Edmontonissa joukkueen uudeksi ratkaisuhahmoksi. Siis pelaajaksi, joka on pystynyt alkukauden perusteella kääntämään koko Oilersin menestyksen täysin päälaelleen. Öljymiehet oli nimittäin monen monta vuotta NHL:n surkuhupaisin vitsi, mutta tällä hetkellä joukkue on yksi liigan kuumimpia ja seuratuimpia.

Samaa odotetaan myös Matthewsilta, joka aloitti oman NHL-uransa käsittämättömällä neljän maalin ottelulla. Se myös symbolisoi loisteliaasti sitä, että hän on tullut jäädäkseen. Maple Leafs on nimittäin kontannut viime vuosien aikana pohjamudissa, ja nyt vaahterapaidat odottavat nuorukaisesta seuran uutta ratkaisupelaajaa tuleviksi vuosiksi.