Toronto Maple Leafsia edustava James van Riemsdyk oli viime kaudella pistekeskiarvollisesti joukkueensa tehokkain pelaaja.

Yhdysvaltalaishyökkääjän pelimäärä jäi loukkaantumisten vuoksi kaudella 2015-16 vain 40 otteluun, joskin hän nakutti niihin tehot 14+15. Samalla hän oli yksi harvoista pelaajista, jotka jäivät joukkueen tehotilastossa plussan puolell (+3).

Kaudella 2016-17 Maple Leafs on saanut kuitenkin uudet kasvot hyökkäyspäähänsä, kun Auston Matthews ja William Nylander ovat dominoineet kaukaloita. Se, yhdistettynä siihen tosiasiaan, että joukkueen alakerta vuotaa edelleen pahasti, ovat nostaneet van Riemsdykin siirtohuhujen kohteeksi.

Lähinnä hänen kauppaamisensa takana ovat olleet sekä media että fanit. Howard Berger, Between The Post -blogin ylläpitäjä, kuitenkin vahvistaa, että Maple Leafsin GM:nä toimivan Lou Lamoriellon suunnalta ei ole mitään viitteitä van Riemsdykin kauppaamisesta.

Toimittajan sana

Vaikka Maple Leafs tarvitseekin eittämättä lisävahvistusta alakertaansa, koska se on se suurin yksittäinen syy, joka estää seuraa menestymästä, ei van Riemsdykin kauppaamisessa olisi mitään järkeä.

Syykin on varsin yksinkertainen: Maple Leafs tarvitsee nuorten supertähtiensä rinnalle hieman kokeneemman huippupelaajan ja sellainen van Riemsdyk eittämättä pelikunnossa ollessaan on. Kun siis tulee se hetki – ja se jossain vaiheessa tulee – että nuoremmat pelaajat sukeltavat, juuri silloin yhdysvaltalaishyökkääjä nousee arvoon arvaamattomaan.

Myöskään loukkaantumisia on aivan turha vetää keskusteluun mukaan, sillä viime kausi oli poikkeus. Muutoin 27-vuotias laituri on ollut mukana lähes kaikissa runkosarjaotteluissa.

Tarjouksen täytyisi olla melkoinen, mikäli van Riemsdykin joku haluaa Torontosta kaapata.