Calgary Flames ja tähtihyökkääjä Johnny Gaudreau ovat vääntäneet pitkään kättä uudesta jatkosopimuksesta. Nyt sellainen vihdoin syntyi, kun kauden alkuun on enää päiviä aikaa. Gaudreau julkaisi asian tiimoilta tiedotuksen omalla Twitter-tilillään.

– Olen päättänyt tehdä jatkosopimuksen Calgary Flamesin kanssa. Kuten olen aina sanonut, niin haluan vain pelata jääkiekkoa. Haluan olla täällä joukkuekavereideni ja fanien vuoksi. Haluan kiittää perhettäni ja agenttiani kaikesta tuesta tämän prosessin aikana. En olisi pärjännyt ilman teitä, Gaudreau kirjoitti.

Osapuolet eivät ole paljastaneet minkä hintaisesta sopimuksesta on kyse. Sisäpiiriläiset, kuten esimerkiksi TSN:n Bob McKenzie kertoo, että pahvi olisi kuusivuotinen ja arvoltaan 40,5 miljoonaa dollaria. Sopimuksen cap hit olisi siis 6,75 miljoonaa dollaria.

McKenzie kertoo myös sen, että sopimuksessa on erilaisia bonuspykäliä, jotka nostava Gaudreaulle maksettavaa palkkaa huomattavalla kädellä. Nuorukainen saa esimerkiksi huhujen mukaan 3 miljoonan dollarin arvoisen allekirjoitusbonuksen.

Samaa kaliiberia kuin Monahanin jatko

Jos tiedot Gaudreaun sopimuksesta pitävät paikkansa, on hän tätä nykyä Flamesin parhaiten palkattu pelaajaa, yhdessä puolustaja Mark Giordanon kanssa.

Gaudreaun uusi pahvi on myös hyvin samankaltainen kuin toisen nuorukaisen, Sean Monahanin, kesällä tekemä jatkosopimus. 21-vuotias kanadalaissentteri teki seuran kanssa seitsemän vuoden mittaisen kontrahdin, jonka cap hit on 6,375 miljoonaa dollaria.

Gaudreau löi itsensä lopullisesti läpi viime kauden aikana, sillä hän iski 79 runkosarjaotteluun 30 maalia ja yhteensä 78 tehopistettä.