Ehkä tämän hetken kuumin jääkiekkoilija, viimeisen parin kuukauden sisään kapteenin roolissa Stanley Cupia ja World Cup -voittoa juhlinut, Sidney Crosby on saanut aivotärähdyksen.

Pittsburgh Penguinsin verkkosivujen mukaan Crosby sai aivotärähdyksen joukkueensa perjantaisissa harjoituksissa. Sen kummemmin tilannetta ei avattu, mutta joukkueen päävalmentaja Mike Sullivan totesi, ettei kanadalaissentterin paluuaikataulusta ole mitään tietoa.

Crosby oli sivussa joukkueensa lauantaisesta harjoitusottelusta Columbus Blue Jacketsia vastaan, koska hänellä oli pahoinvointia. Sen jälkeen hänet testattiin aivotärähdyksen varalta ja lopputulos oli karu.

”Valehtelisin, jos väittäisin, etten olisi miettinyt sitä”

Kyseessä ei ole Penguins-kapteenin ensimmäinen kerta, kun hän joutuu sivuun tositoimista aivotärähdyksen vuoksi. Crosby nimittäin oli vuonna 2011 yhteensä 11 kuukautta sivussa samaisen ongelman vuoksi: ensiksi itse aivotärähdys piti hänet sivussa ja pian paluun jälkeen tulivat aivotärähdyksen jälkioireet.

Crosby myönsi tuolloin The Globe and Mailille, että hän oli joutunut aidosti miettimään, mahtaako hän enää ikinä pelata jääkiekkoa.

– Valehtelisin, jos väittäisin, etten olisi miettinyt sitä.

Monien papereissa Crosby on tämän hetken maailman paras jääkiekkoilija. Tuolle väitteelle ovat olemassa myös perusteensa, sillä hänet valittiin viime kaudella pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, aivan kuten tänä syksynä pelatussa World Cup -turnauksessa.

Penguins avaa NHL-kautensa torstain ja perjantain välisenä yönä kotiottelulla Washington Capitalsia vastaan, ja siis ilman kapteeniaan. Samalla ottelussa nostetaan seuran mestaruusviiri kattoon.