Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Erik Haulan Minnesota Wild on ensimmäistä kertaa 11 vuoteen NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Se lähtee puolivälieräsarjaan Chicago Blackhawksia vastaan haastajana, mutta ei missään tapauksessa toivottomasta tilanteesta.

Ensimmäisessä ottelussa se toki voi olla vaikeuksissa jo palautumisen puutteen takia. Wild urakoi Colorado Avalanchea vastaan seitsemän ottelua, kun Chicago pudotti St. Louis Bluesin 4-2.

Ei ole salaisuus, keihin päävalmentaja Mike Yeo katsoo, kun hän haluaa ratkaisijoita: Granlundiin, kapteeniinsa Koivuun ja Coloradon verkkoon huimat tehot 3+7 iskeneeseen Zach Pariseen.

Ympäripyöreää tosin on, kuka torjuu Wildin maalilla. Darcy Kuemper joutui jättämään Colorado-sarjan seitsemännen ottelun kesken saatuaan iskun päähänsä. Josh Harding on ollut pelaamatta runkosarjan 40 viimeistä ottelua ja koko sarjan Coloradoa vastaan, joten Kuemperin korvaaja lienee – uskomatonta kyllä – Ilja Bryzgalov.

Chicagon kapteeni Jonathan Toews oli sivussa torstain harjoituksista sairauden takia, mutta pystyy päävalmentaja Joel Quennevillen mukaan pelaamaan.

Seurat olivat vastakkain viime vuonna tässä samassa vaiheessa, ja Chicago voitti 4-1.

– Olimme silloin ykkössijalla, ja Wild oli konferenssin kahdeksas. Kaikki odottivat meidän kävelevän heidän ylitseen. Sarja meni poikki viidessä pelissä, mutta jokainen niistä oli tiukka ja haasteita täynnä, muisteli Chicago-hyökkääjä Patrick Sharp NHL.comille.