Kuten uutisoimme, Philadelphia Flyers päätti antaa potkut päävalmentajana toimineelle Peter Laviolettelle.

Oliko se oikea ratkaisu? Ja mikä potkupäätöksen takana oli?

Asiaa pohtivat NHLSuomi.com -sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja NHL-öiden totuuksien torvi, sivuston toimittaja Antti Eteläaho.

Niin. Laviolette sai potkut Flyersin heikon startin jälkeen. Oliko tämä oikea päätös?

Ilari Savonen: Flyersissa ei ainakaan turhia odoteltu, vaan lyötiin pöytään nopeita toimia. Lavioletten johdolla Flyers oli kyllä todella aneeminen ja heikko ensimmäisissä peleissä, eikä joukkue oikein näyttänyt siltä Flyersilta, mitä ollaan aiemmin totuttu näkemään.

Flyers ei ole väritön ja tylsä joukkue, vaan räväkkä ja värikäs. Laiva lähti huonoon suuntaan ja ratkaisu oli tämä. Vähän epäillyttää uuden päävalmentajan nimi ja hänen panoksensa, mutta potkuihin oli hyvät perustelut kyllä olemassa.

Antti Eteläaho: Laviolette olisi pitänyt laittaa pihalle jo viime kauden loputtua. Flyers on voittanut tällä kaudella nyt yhden pelin kymmenestä, kun otetaan huomioon myös harjoituspelit. Kyllä Lavioletten kyvyt johtaa Flyers Stanley Cupia kohden ovat nähty.

Kuten Savonen yläpuolella sanoi potkuihin oli hyvät perustelut, koska Flyersin peli ei ole ollut lähelläkään voittavaa jääkiekkoa pitkään aikaan.

Flyersilla on ollut monina vuosina huippumiehistö kasassa, mutta ihan sitä parasta menestystä ei ole siltikään tullut. Miksi?

Savonen: Hyvä kysymys. Oikein koskaan paketti ei ole ollut aivan sitten niin niin hyvällä tasolla, että mestaruuksia joukkue olisi voinut ottaa. Kerran pääsivät lähelle, vaikka Chicago Blackhawks olikin selvästi parempi Stanley Cup -finaaleissa. Aina on jollakin osa-alueella ollut isoja vaikeuksia, varsinkin maalivahtipelin puolella.

Eteläaho: En tiedä onko Flyersin maalivahtipesti jotenkin kirottu, mutta sellaista maalivahtia ei seuraan ole löytynyt, joka osaisi voittaa pelejä. Nykypäivänä vaaditaan maalivahdilta onnistumisia, jotta Stanley Cup olisi mahdollinen. Viimeisestä kolmesta Conn Smythesta on kaksi vienyt maalivahti, ja eikä Tuukka Raskin Smythe-palkinto olisi ollut kaukana, jos Bruins olisi viime kaudella mestaruuden voittanut.

Päävalmentajaksi astelee apuvalmentajana toiminut Craig Berube. Oikea mies pestiin?

Savonen: Aika ison kysymysmerkin voi kyllä lyödä Beruben kohdalle. Onko hänestä sitten lopulta kääntämään kelkkaa vai onko hän vain tilapäisratkaisu? Enemmänkin näen nykyisen tilanteen sellaisena, että jos joukkue pesee kasvonsa ja alkaa pelata kunnolla, tapahtuu se joukkueen kokeneiden pelaajien siivittämänä. Ei valmentajan ”neuvoilla”. Ja niin sen toki pitääkin mennä.

Claude Giroux: 0+0, Scott Hartnell 0+0. Näihin herroihin katseet muun muassa kääntyvät.

Paikkoja Flyersilla kyllä on ollut ensimmäisissä peleissä, mutta viimeistelystä on puuttunut täysin terävyys. Ihan tuollaista ryhtiä jo monen pelaajan osalta kaipaa.

Eteläaho: Yli 3000 jäähyminuutin ex-tappelija ei ehkä ole sitä, mitä Flyers tällä hetkellä tarvitsee. Berube, apuvalmentajaksi tullut Ian Laperriere ja huipputaitava Claude Giroux muodostavat kyllä mielenkiintoisen yhtälön. Saas nähdä miten se toimii.

Kaiken olisi huipentanut, jos Beruben ja Laperrieren rinnalle olisi kaivettu organisaatiossa työskentelevä Derian Hatcher. Siinä olisi kaikki palaset Broad Street Bulliesin paluulle olleet ilmassa. Sillä kiekolla ei tänä päivänä tosin voita mitään.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.