NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Vuorossa on St. Louis Blues, joka on noussut hiljalleen aivan NHL:n kärkijoukkueiden tasolle.

—–

Mitä on tapahtunut?

Jo siirtorajalla viime kaudella kovasti vahvistunut Blues jatkoi uudistustöitä, kun joukkueen riveihin narrattiin uutta kaveria kehiin.

Taiturihyökkääjä David Perron treidattiin Edmonton Oilersiin, josta takaisin tuli Magnus Pääjärvi.

Hyökkääjistön puolelle Blues on lisäksi hankkinut kokeneet Derek Royn, Brenden Morrowin ja Maxim Lapierre.

Lisäksi Oilersista tullut Ryan Whitney on yrittänyt napata pelipaikkaa joukkueen puolustuksesta try-outin kautta harjoitusleirillä, mutta ainakaan vielä sopimusta ei ole tullut.

Lähtijöiden joukossa Perronin lisäksi ovat olleet lopettaneet Andy McDonald ja Scott Nichol. Lisäksi puolustaja Kris Russell matkasi Calgary Flamesin riveihin.

Vahvuudet?

David Backes, T.J. Oshie, Vladimir Tarasenko, Chris Stewart, Roy, Morrow, Pääjärvi, Patrik Berglund, Alexander Steen, Jaden Schwartz ja niin edelleen. Todella paljon laatua löytyy Bluesin hyökkäysosastolta, jossa on aika mainio yhdistelmä sekä nuorta voimaa että kokemusta.

Myös puolustus on mainiossa kunnossa. Alex Pietrangelo, Kevin Shattenkirk, Jay Bouwmeester, Barret Jackman, Jordan Leopold, Ian Cole, Roman Polak. Kovaa settiä.

Vielä kun maalivahtiosastolta löytyy sekä Jaroslav Halak että Brian Elliott, joka molemmat voisivat vetää ykkösvahdin roolissa NHL:ssä, on kaikki oikein mainiosti myös tälläkin saralla.

Materiaali on mainio. Päävalmentaja Ken Hitchcockin pitää vain saada se kannettua aina päätyyn asti. Se on se haaste.

Heikkoudet?

Eipä Bluesin kohdalla suuria heikkouksia ole. On kokemusta, on maalintekovoimaa, on puolustusvoimaa, on kiekollista taitoa, on jalkanopeutta, on taitoa niin ylivoimalle kuin alivoimallekin. Mutta kun laadukkaita pelaajia on niin hirveä kasa jalkeilla, niin tuleeko turhautumista vähäisemmän peliajan myötä?

Se nyt on ainoa kysymysmerkki mahdollisten heikkousten saralle, mitä voi kuvitella.

Mitä voi odottaa?

Bluesin kohdalla pitää odottaa menestystä. Sitä on tultava. Muuten pitää tapahtua muutoksia, sillä kasassa oleva materiaali on niin niin kova.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen