NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Vuorossa on Nashville Predators. Mihin Pekka Rinne ja kumppanit yltävät nyt?

—–

Mitä on tapahtunut?

Heikomman edelliskauden jälkeen Predators pääsi varaamaan hyvältä paikalta kesän draft-tilaisuudessa. Sieltä riveihin tarttui todellinen kultakimpale Seth Jones, jolle voi hyvällä omatunnolla povata monia, monia, monia loisteliaita vuosia NHL:n puolella.

Samalla seura laittoin hyökkäystään uuteen kuntoon. Seuraan saapuivat Matt Cullen, Matt Hendricks, Eric Nystrom ja Viktor Stålberg. Siihen päälle vielä esimerkiksi nuoret hyökkääjät Zach Budish ja Miikka Salomäki, jotka vahvistavat joukkuetta tulevina vuosina varmasti.

Lähtijöiden puolella olivat muun muassa hyökkääjä Sergei Kostitsyn, puolustajat Hal Gill ja Jonathan Blum sekä maalivahti Chris Mason.

Vahvuudet?

Predatorsin suurin vahvuus on ehdottomasti pelitapa ja koko seuran konsepti. Joukkuetta vastaan on erittäin vaikea pelata, sillä se osaa olla ”paskamainen” ja vaikea ohitettava puolustamisen suhteen.

Joukkueen kärkipelaajat Rinne ja Shea Weber ovat myös aivan tähtiluokkaa. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä on lupaavaa nuorta voimaa ja hyvää rutiinitasoa.

Jonesista seura saa lähivuosina vielä uuden todella kovan tason puolustajan, joten siellä saralla laatua riittää mukavasti. Sveitsiläinen Roman Josi kun on myös vielä nuori ja voi parantaa otteita vielä merkittävästikin nykyisestä kovasta tasostaan.

Heikkoudet?

Vaikka Predators vahvisti hyökkäystään, on sen ympärillä edelleen iso kysymysmerkki maalinteon voiman suhteen. Ihan sellaisia tasaisia 30 maalin tai 40 maalina tykittäjiä ei ole, vaan enemmänkin voima jakaantuu useampaan ketjuun.

Tulevaisuudessa seura odottaa varmasti kovasti tehoja esimerkiksi nuorelta ruotsalaishyökkääjältä Filip Forsbergiltä.

Mitä voi odottaa?

Predatorsin suhteen ennustaminen on aina erittäin vaikeaa. Mikäli joukkue pääsee hyvään flow’hon, voi sijoitus olla hyvinkin korkealla.

Se vaan vaatii sitä, että maaleja alkaa tulla tasaiseen tahtiin useammalta kaverilta. Venyä saa.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen