NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Kesän varaustilaisuudessa ykkösenä huutamaan päässyt Colorado Avalance on nyt ennakoinnin alla.

—–

Mitä on tapahtunut?

Suurin muutos Avalancen kesässä oli juuri varaustilaisuus ja sieltä Nathan MacKinnonin nappaaminen kehiin. Nuorelle hyökkääjälle lienee luvassa heti mukavaa roolia Avalancen paletissa. Miten sitten homma lähtee rullaamaan, se onkin hyvä kysymys.

Muita tulijoita ovat olleet Alex Tanguay, Cory Sarich, Andre Benoit ja Nate Guenin.

Lähtijöiden joukossa ovat olleet David Jones, Shane O’Brien, Greg Zanon, Aaron Palushaj ja mahdollisesti lopettava Milan Hejduk.

Vahvuudet?

Viime vuosien aikana kovasti rämpinyt Avalance on päässyt varaamaan hyviltä sijoilta, mikä on tuonut mukaan paljon laadukkaita nuoria hyökkääjiä. MacKinnon, Gabriel Landeskog, Ryan O’Reilly ja Matt Duchene tulevatkin muodostumaan joukkueen rungon vielä monien vuosien ajaksi.

Hyökkäysvoimaa joukkueella alkaa ollakin oikein mukavasti. Ykkösmaalivahti Semyon Varlamov on vieläkin varsin lupaava nimi ja puolustus on tasainen.

Mutta varsinkin hyökkääminen tulee olemaan se isoin vahvuusalue päävalmentaja Patrick Royn ryhmällä.

Heikkoudet?

Suurimmat kysymysmerkit kauden alla voi asettaa kuitenkin maalivahtipelin ja puolustuksen saralle. Millaisiin suorituksiin Varlamov nyt pystyy yltämään vaikeamman viime kauden jälkeen? Entä onko puolustuksessa tarpeeksi monipuolisuutta ja pystyykö esimerkiksi Erik Johnson olemaan todellinen johtava puolustaja?

Mitä voi odottaa?

Avalancella on kova tehtävä yltää pudotuspeleihin. Tulevaisuuden joukkue on kuitenkin jalkeilla.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen