NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Toronto Maple Leafsin vuoro. Viime kaudella pudotuspeleihin pitkästä aikaa, miten tällä kaudella?

Mitä on tapahtunut?

Toronto aloitti joukkueensa vahvistamisen maalivahti Jonathan Bernierin hankkimisella. Viime kaudella huippuotteita esittänyt James Reimer tarvitsi seurajohdon mukaan kunnon kilpailua.

Seuraavaksi seura osti ulos valkovenäläisen Mikhail Grabovskin, joka ulosostonsa jälkeen soitti suutansa ja purki mediassa tuskaansa. Päävalmentaja Randy Carlyle ei taitosentterin mielestä peluuttanut häntä tarpeeksi.

David Clarkson hankittiin kesällä suurella sopimuksella. Kerran urallaan 30 maalia kaudessa tehnyt laituri sai seitsemän vuoden ja 36,75 miljoonan sopimuksen. Joku voisi sanoa, että aika iso sopimus Clarksonille.

Kun Grabovski ostettiin ulos, tehtiin sillä tilaa toisen keskushyökkääjän sopimukselle. Tyler Bozak sai Torontolta viiden vuoden ja 21 miljoonan sopimuksen. Hän tavoittelee – yhdessä Clarksonin kanssa – 50 pisteen rajapyykin rikkomista urallaan.

Vahvuudet?

Toronto on vahva joukkue. Sitä vastaan on vaikea pelata ja voittaakseen Maple Leafsin täytyy ottaa mustelmia.

James Reimerin viime kausi oli hyvä ja hän on luotettava maalivahti. Bernierin tulo vahvistaa entisestään tuota osastoa.

James van Riemsdyk on väläyttänyt harjoituskaudella hyviä otteita. Häntä kannattaa seurata Leafsin joukkueesta.

Heikkoudet?

Torontosta löytyy kovuutta, maalintekijöitä, hyvä maalivahtiosasto ja puolustus on vahva.

Heikkoutena on paineet, jotka Torontossa pelaaminen aiheuttaa. Viime kauden pudotuspelipaikka tulisi uusia. Mitä jos pelit eivät alakaan sujua? Miten pelaajisto käsittelee paineet siinä tilanteessa?

Mitä voi odottaa?

Toronto on aika tasapainoinen joukkue, joka taistelee ehdottomasti pudotuspelipaikasta. Kovassa Atlantin divisioonassa seura voi kuitenkin olla vasta viides. Se ei ehkä riitä pudotuspeleihin.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho