NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Vuorossa kiekkomekka Montreal ja Canadiens.

Mitä on tapahtunut?

Canadiens on viettäynt hiljaisen kesän. Suurin hankinta oli Flyersista ulosostettu Daniel Briere, joka teki seuran kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Viime kauden Canadiensista neljä pelaajaa siirtyi Eurooppaan. Jeff Halpern, Petteri Nokelainen, Colby Armstrong ja Chris Campoli ovat löytäneet pelipaikan vanhalta mantereelta.

Viime kausi oli Montrealissa nappisuoritus, joten suurille muutoksille ei ollut edes tarvetta.

Vahvuudet?

Runko on sama kuin viime kaudella, valmentaja on sama kuin viime kaudella – pysyvyys on ehdoton vahvuus Canadiensin kohdalla.

Erityistarkkailuun kannattaa laittaa vuoden 2012 varaustilaisuuden kolmantena huudettu Alex Galchenyuk. Amerikkalaislupauksen viime kausi oli jo lupauksia herättävä. Onko edessä vaikea toinen kausi vai lopullinen läpimurto?

Galchenyukissa voi piileä tämän kauden vahvuus Montrealin osalta.

Heikkoudet?

Carey Price oli viime kaudella kehno. Price alkaa olemaan yksi yliarvostetuimpia maalivahteja NHL:ssä. Hänen pitää parantaa tälle kaudelle, jos Canadiens aikoo toistaa edelliskauden ihmeen. Nyt nimittäin pelataan 34 ottelua enemmän ja 34 ottelussa voi tapahtua paljon.

Mitä voi odottaa?

Canadiensilla on käsissään hyväksi tiedostettu runko ja sille sopiva valmentaja. Hurjan kova Atlantin divisioona on joukkueelle haaste, mutta silti pudotuspelit ovat realismia ”Habsin” kohdalla.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho