Kausiennakko: Bruins on jälleen pelottavan kova

© Kuva: Getty Images

NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

NHLSuomen kausiennakkosarjassa on vuorossa Atlantin divisioona. Divisioonan ennakot avaa viime kauden finalisti, Boston Bruins.

Mitä on tapahtunut?

Bruins teki kesällä ison liikkeen, kun seuraan muutama vuosi sitten toisella vuorolla huudettu Tyler Seguin kaupattiin Dallasiin. Myös viime kausien luottohyökkääjä Rich Peverley lähti kaupassa Starsiin.

Bruins sai vaihdossa ruotsalaislaituri Loui Erikssonin, Joe Morrowin, Reilly Smithin ja Matt Fraserin. Varsinkin Erikssonin tulo seuraan on seuran faneissa hymyn kasvoille nostava asia. Dallasissa Eriksson mätti 357 pistettä 501 peliin.

Boston hankki hyökkäykseensä myös Jarome Iginlan, joka oli kesällä vapaa agentti. Iginlahan oli lähellä siirtyä Bruinsiin jo kauppatakarajalla, mutta päättikin lopulta siirtyä Pittsburghiin.

Pudotuspeleissä Bruinsin paidassa loistanut Nathan Horton teki kesällä sopimuksen vapaana agenttina Columbuksen kanssa. Bruins ei pystynyt pitämään häntä laskevan palkkakaton vuoksi.

Pakkipuolella Andrew Ferencen lähtö oli menetys, mutta nuoret Torey Krug, Dougie Hamilton ja Matt Bartowski varmasti nostavat tasoaan ja paikkaavat Ferencen jättämää aukkoa.

Vahvuudet?

Bruins on kova joukkue. Se raastaa, se taklaa ja kulkee junan lailla eteenpäin. Hyökkäyksestä löytyvät Patrice Bergeronin ja David Krejcin kaltaisia keskushyökkääjiä, jotka osaavat pelata hyvin kahdensuunnan jääkiekkoa.

Laiturit Milan Lucic ja Brad Marchand ovat vastustajan kannalta ärsyttävän hyviä pelaajia.

Uskaltaisin sanoa ruotsalaisen Erikssonin olevan parempi pelaaja Bruinsin pakettiin kuin Seguin. Hän on kanadalaista parempi laiturin paikalla. Erikssonilla on Seguinia enemmän ominaisuuksia, joista Bruins höytyy.

Tähän vielä Iginla täsmävahvistuksena, niin Bostonin kaksi kärkiketjua ovat pelottavan kovia.

Viisikkopeli on kuitenkin se, joka on ollut joukkueen vahvuus jo monta kautta. Niin se on nytkin. Bruinsia on vaikea voittaa alkavalla kaudella.

Heikkoudet?

Bruinsista on vaikea löytää heikkouksia. Tasapainoinen joukkue, mutta onko liian tasapaksu? Pitäisikö Bruinsilla olla joku oma patrickkane? En itse siihen usko, mutta joku voi sen nähdä heikkoutena.

Entä mitä tapahtuu jos Tuukka Rask loukkaantuu? Siinä vaiheessa Bruins voi olla pakotettu pelaajakaupoille. Tosin viime kaudella AHL:n parhaimmaksi maalivahdiksi valittu Niklas Svedberg voi vastata omalla panoksellaan esitettyyn kysymykseen.

Mitä voi odottaa?

Pudotuspelipaikka on lähes varmuus Bruinsin kohdalla. Portit ovat auki joukkueelle aina päätyyn asti. Bruins on yksi alkavan kauden mestarisuosikeista, ehdottomasti.

Antti Eteläaho
Twitter: Antti Eteläaho