Kausiennakko: Washington Capitals – joko luvassa menestystä?

© Kuva: Getty Images

NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Washington Capitalsin osalta mennyt kesä oli lopulta aika rauhallinen. Millaisella iskukyvyllä joukkue sitten lähtee tulevaan kauteen?

—–

Mitä on tapahtunut?

Capitalsin aiemmat kesät ovat välillä olleet jopa yllättävänkin vaihderikkaita, mutta tällä kertaa muutokset jäivät vähemmälle.

Lähtijäpuolella ovat olleet puolustajista Jeff Schultz ja Patrick McNeill sekä hyökkääjät Mike Ribeiro, Matt Hendricks, Joey Crabb ja KHL:ään vaihtanut Wojtek Wolski.

Tulijapuolella merkittävin kaveri on Mihail Grabovski, joka paikkaa suoraan Ribeiron jättämää aukkoa hyökkäyspään puolella.

Muuten Capitals luottaa leveään materiaaliinsa, eikä aivan hirveää läjää hankintoja siis nähty.

Vahvuudet?

Capitalsilla kasassa on yksinkertaisesti kova nippu.

Hyökkäyksessä on monta tekijämiestä, puolustus on vahva ja maalivahtisaralla on kaksi vielä nuorta kilpailevaa kaveria.

Kärkipelaajat Nicklas Bäckström ja Aleksandr Ovetshkin ovat ihan koko sarjan kärkitason tekijöitä. Siihen tulitukea antavat Grabovski, Marcus Johansson, Martin Erat, Brooks Laich, Joel Ward, Eric Fehr, Troy Brouwer, Jason Chimera ja Mathieu Perrault.

Laatua siis riittää.

Puolustuksessa kärkipelaajat John Carlson ja Mike Green on hyviä johtavia pelaajia. Siihen taustalle on lyödä vielä Karl Alzneria, John Erskineä ja nuoria Dmitry Orlovia sekä Tomas Kundratekia.

Maalivahtien saralla Braden Holtby ja Michal Neuvirth käyvät kovaa kisaa ykkösvahdin roolissa. Lähtökohtaisesti Holtby on ehkä hieman edellä siinä kisassa.

Heikkoudet?

Capitals on monena vuotena menestynyt mainiosti runkosarjan puolella, mutta aivan sille parhaimmalle tasolle joukkue ei ole yltänyt pudotuspelien puolella.

Nytkin kasassa oleva materiaali on erittäin laadukas, mutta. Riittävätkö rahkeet? Onko tuosta joukkueesta taistelemaan ihan Stanley Cupista?

Jännä nähdä.

Mitä voi odottaa?

Capitals on varmasti mukana taistelemassa itäisen konferenssin kärkisijoista. Varsinkin jos kausi lähtee hyvin liikkeelle.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen