NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

On vuoro New Jersey Devilsin, seuran, joka koki lopulta aika isoja muutoksia kesän aikana.

Mitä on tapahtunut?

Kesä 2013 oli lopulta erittäin merkittävä Devilsin kannalta. Monessakin mielessä.

Ensimmäinen iso tempaus nähtiin varaustilaisuuden yhteydessä, kun seura hankki Vancouver Canucksista maalivahdin Cory Schneiderin, joka tulee olemaan luottohahmo jatkossa legendaarisen Martin Brodeurin hyvin todennäköisesti lopettaessa ensi kauden jälkeen.

Ikävä tapaus tuli kuitenkin myöhemmin vastaan, kun seuran kirkkaisiin tähtipelaajiin kuulunut Ilja Kovaltshuk päätti tehdä oman ratkaisunsa ja palata Venäjälle kesken sopimuskauden.

Lähtijöitä riitti muutenkin. David Clarkson vaihtoi Toronto Maple Leafsiin, Henrik Tallinder palasi Buffalo Sabresiin, Aleksei Ponikarovsky palasi Kovaltshukin tapaan Venäjälle ja ruotsalaisvahti Johan Hedberg lähti etsimään uutta osoitetta.

Mutta olipa tulopuolellakin jonoa. Jaromir Jagr, Ryane Clowe, Michael Ryder, Rostislav Olesz ja mahdollisesti vielä Damien Brunnerkin.

Eli muutoksia tosiaan nähtiin.

Vahvuudet?

Edelleen Devilsin kokoonpano on laadukas, vaikka pari kovaa nimeä lähtikin muualle päin. Uudet tulijat, varsinkin Jagr ja Clowe ovat kovan tason tekijöitä ja täten kärkipelaajat ovat varsin hyviä joukkueella.

Hyökkäyksessä leveyttä on oikein mukavasti jo kauteen lähdettäessä. Puolustus on pysynyt melko muuttumattomana ja vahvana.

Maalivahtiosastolla on ensi kaudella todellakin laatua, kun mukana on kaksi erittäin hyvää veskaria. Ei ainakaan sitä osastoa pysty ihan herkeästi heikkoudeksi laskemaan.

Heikkoudet?

Vaikka puolustusta voi nimittää vahvaksi, niin kuka siinä nousee todelliseksi kärkipakiksi? Vieläkö esimerkiksi Marek Zidlickystä on siihen rooliin? Vai nouseeko jopa nuori ruotsalaispakki Adam Larsson johtavaksi pakiksi?

Mutta aivan mitään isompia heikkouksia ei ainakaan materiaalin osalta Devilsillä ole. Se, miten uusien kavereiden kanssa homma lähtee kulkemaan, on sitten aivan oma juttunsa.

Mitä voi odottaa?

Devils taistelee vahvasti pudotuspelipaikasta kovassa metropolitan-divisioonassa. Eikä muutenkaan läntisessä konferenssissa ole kovin helppoa urakkaa tiedossa, sillä taso on laajasti erittäin kova.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen