NHLSuomi.com -sivusto käy läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kuin avauskiekko putoaa jäähän.

Joukkueiden muutoksia ja nykytilanteita analysoivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Toisena metropolitan-divisioonasta analysoitavana on Columbus Blue Jackets.

Mitä on tapahtunut?

Suomalaistoimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen teki jo kesken viime kauden ison hankinnan, kun slovakkisupertähti Marian Gaborik hankittiin seuraan.

Kesällä haaviin tarttui myös toinen iso kala, kun Boston Bruinsia viime kaudet edustanut Nathan Horton teki pitkän sopimuksen Blue Jacketsin kanssa.

Muuten liikkeet kokoonpanon osalta olivat maltillisempia. Suomalaisten kannalta mielenkiintoinen hankinta oli Ilari Melart, joka tarttui haaviin HIFK:n riveistä.

Muuten mukaan ovat liittyneet muun muassa hyökkääjä Jack Skille ja maalivahti Mike McKenna.

Vahvuudet?

Muutaman vuoden ajan rämpineen Blue Jacketsin suunta kääntyi parempaa kohti viime kaudella, kun joukkue ilahdutti pirteillä otteillaan sarjan seuraajia. Nyt mukaan on tarttunut mukavasti maalintekovoimaa, mikä tulee varmasti näkymään tulevalla kaudella parempana kilpailukykynä.

Joukkueen maalilla venäläisvahti Sergei Bobrovsky pelasi mainion viime kauden ja pokkasi lopulta NHL:n parhaan maalivahdin pystin Vezina Trophyn. Maalivahtipeli on lähtökohtaisesti kunnossa, mutta miten se kuuluisa menestyksen jälkeiden kausi? Löytääkö ”Bob” saman tason jälleen?

Myös joukkueen hyökkäysosastolla on mukavasti leveyttä Gaborikin ja Hortonin takanakin. Paljon hyviä hyökkääjiä ja potentiaalisia tapauksia. Hyvä mix.

Heikkoudet?

Lähtökohtaisesti yhdeksi kysymysmerkiksi voi nostaa joukkueen puolustuksen. Siellä kovia nimiä on, mutta aivan sellaista puolustuspään jämäkkää rutiinia ei ole niin hirveän paljon. Sekä Jack Johnson että James Wisniewski ovat enemmän hyökkääviä puolustajia, joilla suoritustasot ailahtelevat välillä suhteellisen paljon.

Puolustuspäähän ja mahdollisesti Bobrovskyn ympärille voi asettaa ne suurimmat kysymysmerkit ennen kauden alkua.

Mitä voi odottaa?

Nyt itäiseen konferenssiin muuttava Blue Jackets on mukana erittäin kovassa divisioonassa, jossa pudotuspelipaikan tavoittelu on kovan tehtävän alla. Mutta potentiaalia ja kykyä siihen on, ehdottomasti.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen