Olympialaisiin on vielä aikaa puoli vuotta, eli vähän kuin juhannuksesta jouluun. No, se ei estä silti spekuloimasta turnausta, vaikkakin näytöt valmennukselle ja valitsijoille annetaankin vasta ensi kauden mittaan.

Tein alustavan Suomen olympiajoukkueen, johon sisällytin neljä hyökkäysketjua, kolme pakkiparia, kolme maalivahtia ja 13. hyökkääjän sekä 7. puolustajan.

1. ketju: Tuomo Ruutu Mikko KoivuLauri Korpikoski

2. ketju: Jarkko ImmonenValtteri Filppula Mikael Granlund

3. ketju: Jussi JokinenAleksander BarkovTeemu Selänne

4. ketju: Sean BergenheimSaku KoivuLeo Komarov

13. hyökkääjä: Teemu Hartikainen

1. pakkipari: Kimmo Timonen Sami Vatanen

2. pakkipari: Joni PitkänenSami Salo

3. pakkipari: Ossi VäänänenJanne Niskala

7. puolustaja: Olli Määttä

1. maalivahti: Tuukka Rask

2. maalivahti: Pekka Rinne

3. maalivahti: Antti Niemi

Muutama perustelu:

– Lähdin hakemaan pariin kohtaan jo ennestään tuttua ja hyväksi tiedettyä kemiaa. Ykkösketjusta löytyy pari T. Ruutu – M. Koivu ja kakkoskentästä Immonen – Granlund. Tämän vuoksi esimerkiksi Immosen pelipaikka voi näyttää yllättävän hyvältä.

– Jos Aleksander Barkov pystyy olemaan tällä kaudella Florida Panthersin ykkössentteri, niin kyllä hän kuuluu myös Suomen olympiajoukkueseen. Hänen rinnalleen Teemu Selänne, mikäli vain ikinuori maalitykki jatkaa uraansa. Olisi ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista parivaljakoista. Suomen kaikkien aikojen paras pelaaja ja Suomen yksi kaikkien aikojen lupaavimmista pelaajista samassa ketjussa. Aijai.

– Nelosketju oli ehkä se selkein valinta. Saku Koivu on loistava nelossentteri vuoden 2014 olympiajoukkueessa. Hänen viereensä KHL:ään siirtynyt ärsyttäjä Komarov ja luisteluvoimainen Bergenheim. Oikein roolitettuna yksi parhaita nelosketjuja koko turnauksessa.

– Pakkiparit olivat suhteelisen helpot luoda, kun Suomen tämän hetken kuusi parasta puolustajaa laittaa kolmeen pariin. Timonen – Vatanen kuulostaa mielenkiintoiselta. Samanlainen roolitus on myös Pitkänen – Salo parin kohdalla. Kolmannen parin puolustajat ovat samankätisiä pelaajia, mutta siitäkin parista löytyy hyökkäävä- ja puolustavapuolustaja.

– Moni varmasti ihmettelee 7. puolustajaksi valitsemaani Olli Määttää. Tuohon olisi ollut tarjolla muun muassa Ilari Melart, joka tosin ei saanut kutsua edes Westerlundin olympialeiriin. Määttä on hyvin all-around tyyppinen puolustaja, tosin hän täyttää elokuussa vasta 19 vuotta, joten ehkä olympiakutsu on vielä ”kortilla” nuorelle puolustajalle. Ensi kaudella todella isossa roolissa OHL:n London Knights -joukkueessa. Oli jo viime kaudella joukkueensa varakapteeni. Viimeistään vuoden 2018 olympialaisissa mukana ja silloin rooli voi olla jo kohtuu iso.

– Raskia pidän parhaana turnausvahtina suomalaisista maalivahdeista. Hän pystyy pelaamaan huipputason lyhytkestoisen turneen. Rinne on hyvä, varma kakkosmies. Kolmas veskari nyt ei se kaikista tärkein pelaaja joukkueessa ole, mutta mikäli Antti Niemi pelaa ensi kaudella samalla tasolla kuin menneellä kaudella, on hänen olympiapaikkansa lähellä.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!