NHL:n varaustilaisuus käytiin sunnuntaina. Vielä on liian aikaista sanoa mikä oli paras tai huonoin varaus, mutta aina voi arvuutella. Käyn läpi muutaman kategorian avulla käytyä varaustilaisuutta. Kategoriat ovat: paras varaus, erikoisin varaus, mikä yllätti, mikä jäi mietityttämään ja mahdollinen ”ryöstö”.

Paras varaus: Seth Jones – Nashville Predators

Perustelu: Mielestäni varaustilaisuuden paras pelaaja. Jos tämän tason pelaaja on varattavissa neljännellä vuorolla, niin joukkueen tulee olla todella tyytyväinen. Seth Jonesilla on kaikki eväät olla tulevaisuudessa ”franchise-pelaaja”. Ehkä pääsee jo ensi kaudella isoon rooliin Nashvillessä. Predatorsin koko puolustusosasto alkaa olla timantin kova, vaikka viime kesänä Ryan Suter jättikin seuran. Shea Weber, Jones, Roman Josi, Ryan Ellis ja kumppanit luovat vahvan uskon huomiseen Nashvillessä. Erinomainen varaus seuralle.

Erikoisin varaus: Emile Poirier – Calgary Flames

Perustelu: 22. vuorolla oli jäljellä muun muassa Calgaryn ”oma poika” Hunter Shinkaruk, mutta Jay Feaster päätti (jälleen) yllättää kaikki. Sillä Calgaryn varaamaa, Emile Poirieria oli arvailtu menevän toisen kierroksen puolivälin jälkeen. Vähän yli 180 senttinen laituri oli Feasterin mukaan varaustilaisuuden kymmenen parhaimman pelaajan joukossa. Viime vuonna Feaster sanoi Mark Jankowskin olleen koko varaustilaisuuden paras pelaaja. Aurinkoiset ajat luvassa Calgaryssä. Tai sitten ei. Aika näyttää.

Yllätys: Aleksander Barkovin meno toisena

Perustelu: Pakko sanoa Aleksander Barkovin menon toisena olleen koko varaustilaisuuden suurin yllätys. Koko kauden, ja varaustilaisuutta ennen, kohistiin Jonesin ja Nathan MacKinnonin kaksintaistelusta. Nyt Jones tipahti aina neljänneksi asti. Florida odottaa Barkovin olevan jo ensi kaudella isossa roolissa ja hänellä on kaikki eväät siihen, kunhan saa olkapäänsä kuntoon. Barkov on kaikkien aikojen pienimmällä varausnumerolla varattu suomalainen kenttäpelaaja. Hän omaa loisteliaan potentiaalin olla yksi Suomen historian parhaista NHL-pelaajista. Innolla odotan, mitä Barkov saa ensi kaudella aikaan.

Asia, joka jäi mietityttämään: Cory Schneider-kauppa

Perustelu: Devils kauppasi ensimmäisen kierroksen vuoronsa Vancouveriin vaihdossa maalivahti Cory Schneideriin. Mielestäni loistava kauppa Devilsille. Kaupatulla varausvuorolla valittu Bo Horvat omaa kyllä potentiaalin olla hyvä NHL-pelaaja, mutta Schneider on jo todistanut olevansa huipputason NHL-vahti. Devilsin koko organisaation tulevaisuuden kannalta äärimmäisen arvokas kauppa, kun legendaarinen, tulevaisuudessa Hall of Fame:in pääsevä, Martin Brodeur lopettaa kohta uransa.

Canucksilla on vähän jokaisella alueella puutteita junoriosastolla, joten Horvat oli oiva varaus ja 24. vuorolla Shinkaruk todella hyvä poiminta. Mutta menikö toimitusjohtaja Mike Gillisin ego nyt joukkueen edelle? Eikö hänen egonsa sallinut Roberto Luongon ulosostoa? Luongo ei ollut ilahtunut kauppaan, koska hän haluaa pois Vancouverista. Lisäksi muistetaan Luongon ikä, 35-vuotta, joten Gillis joutuu kohta etsimään nuoren, potentiaalisen ykkösvahdin, kaupatessaan juuri sellaisen pois.

Mahdollinen ”ryöstö”: Madison Bowey – Washington Capitals

Perustelu: Madison Boweytä veikkailtiin monen suulla jopa ensimmäisen kierroksen pelaajaksi. Lopulta hän kuitenkin tipahti aina toisen kierroksen loppupuolelle asti. Bowey on loistava luistelija, varmasti yksi varaustilaisuuden parhaista puolustajista tällä osa-alueella. Bowey osaa myös liikuttaa kiekkoa hyvin. Mutta hän on projekti. Hän ei ole lähelläkään vielä NHL-tasoa. Hyvin käydessä Bowey voi kuitenkin olla joukkueensa johtavia kiekollisia puolustajia. Oikealta ampuvia, moderneita puolustajia (osaa olla lähes neljäs hyökkääjä), ei millään joukkueella voi olla liikaa. Washingtonilta oivallinen varaus 53. vuorolla.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!