Illalla kello 22 alkaen se sitten käydään. Vuoden 2013 NHL Draft.

Tässä vielä varauspäivänä tehty Mock Draft ensimmäisen 10 varauksen osalta:

1. Colorado Avalanche – Nathan MacKinnon, Halifax Mooseheads

Syy: Avalanchen uudet johtajat Joe Sakic ja Patrick Roy ovat sanoneet MacKinnonin olevan heidän ykkösvalinta. MacKinnon on varaustilaisuuden paras hyökkääjä ja hän voi olla nopeiten NHL:ssä hyödyksi.

2. Florida Panthers – Seth Jones, Portland Winterhawks

Syy: Floridalla on Jonathan Huberdeaun johdolla hyökkäyksessä muutama potentiaalinen kaveri. Puolustuksessa heillä on myös nuoria pelaajia, mutta Jonesista he saavat kulmakiven. Mielestäni draftin paras pelaaja.

3. Tampa Bay Lightning – Aleksander Barkov, Tappara

Syy: Tampa saa ulosostetun Vincent Lecavalierin tilalle ison huippusentterin Barkovissa. On ollut puheita, että Barkov voisi pelata jo ensi kaudella NHL:ssä.

4. Nashville Predators – Jonathan Drouin, Halifax Mooseheads

Syy: Huipputaitava Drouin on paras jäljellä oleva pelaaja. Predators voi olla enemmän kuin tyytyväinen, jos pääsevät varaamaan Drouinin tasoisen pelaajan neljännellä vuorolla.

5. Carolina Hurricanes – Valeri Nichushkin, Dynamo Moscow

Syy: Draftin yksi mielenkiintoisimmista pelaajista. Huipputaitava, kookas, vie kiekon maalille – voi murtautua Carolinan kokoonpanoon jo ensi kaudeksi.

6. Calgary Flames – Sean Monahan, Ottawa 67’s

Syy: Calgaryn GM Jay Feaster on sanonut joukkueen tarvitsevan keskushyökkääjän. Monahanissa he saavat todella hyvän paketin. Hän on isokokoinen sentteri, joka suojaa kiekkoa hyvin. Monahan osaa luoda tilanteita kuin tyhjästä. Lisäksi hän on yksi varausvuoden parhaista aloittajista.

7. Edmonton Oilers – Darnell Nurse, Sault Ste. Marie Greyhounds

Syy: Oilers varaa draftin ehkä parhaimman puolustavan puolustajan. Juuri tätä organisaatio kaipaa. Nurse paransi tällä kaudella myös hyökkäyspäähän pelaamistaan. Edmontonissa olisi syytä olla onnellisia, jos Nurse päätyy heidän haaviin.

8. Buffalo Sabres – Elias Lindholm, Brynäs

Syy: Uusi Peter Forsberg? Näin on Lindholmista sanottu. Kahden suunnan keskushyökkääjä. Liian hyvä sivuutettavaksi Buffalolle kahdeksannella vuorolla.

9. New Jersey Devils – Max Domi, London Knights

Syy: Aiemmin veikkasin Nichushkinin olevan vielä vapaana New Jerseyn kohdalla, mutta Carolinan kiinnostus venäläistä kohtaan on huhujen mukaan todellista. Joten Devilsin on siirrettävä katse muualle. Max Domi pelasi huikaisevan kevään. Pystyy pelaamaan laidassa sekä keskellä. Sairastaa 1-tyypin diabetestä, mutta on taistelija. Se näkyy kentällä. Domi käyttää käsiään johonkin muuhun kuin isänsä, Tie Domi, poika kun on yksi draftin parhaista mailankäsittelijöistä. Patrik Eliasin manttelinperijä?

10. Dallas Stars – Hunter Shinkaruk, Medicine Hat Tigers

Syy: Shinkaruk on Dallasin fani. Hän on ottanut pelinumeronsa Mike Modanon mukaan. Shinkaruk on maalintekijä. Voisi muodostaa mielenkiintoisen parivaljakon Radek Faksan kanssa tulevaisuudessa. Joten hän olisi oivallinen valinta ensimmäisen varaustilaisuuden GM:n roolissa vetävälle Jim Nillille.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!