Veikkasin ennen finaalisarjaa mestariksi Boston Bruinsia. Olin väärässä. Lopulta paras joukkue nosti kannun ilmaan, aivan ansaitusti.

Sovittelija Scot Beckenbaugh ratkaisi 6.1. koko kiekkomaailman onneksi kiistan, joka meinasi vesittää NHL-kauden. Onneksi näin ei käynyt, vaan saimme todistaa kiivastahtisen runkosarjan ja upeat pudotuspelit.

Chicagon tarina oli kuin sadusta. He pelasivat runkosarjan alussa hurmiossa, jollaista ei hetkeen ole nähty. Kun runkosarja tuli puoleen väliin, Chicago ei ollut hävinnyt otteluakaan varsinaisella peliajalla. Voittoja oli kertynyt 21 ja jatkoaikatappioita tullut kolme.

Heidänkin pelissä tuli tietynlainen suvantovaihe, mutta parhaita he runkosarjassa olivat. Ensimmäisenä joukkueena sitten vuoden 2008 ja Detroit Red Wingsin, Chicago voitti runkosarjan ja lopulta myös cupin.

Pudotuspeleissä Chicago oli pudota juurikin Detroitia vastaan. Hieman yllättäen Red Wings onnistui hankkimaan itselleen kolme ottelupalloa sarjavoittoa ajatellen. Mutta Chicago nousi. Ehkä juuri tuo nousu toi lopulta sen saman tiiviyden ja saman joukkuehengen esiin, mikä runkosarjan alussa toi voittoja voittojen perään.

Finaaleissa Chicago teki lopulta kaksi maalia Bostonia enemmän. He voittivat kaksi ottelua enemmän. Se riitti mestaruuteen.

Koko kauden aikana Chicago voitti 52 ottelua pelaamistaan 71 kamppailusta. Voittoprosentista tuli huima.

Corey Crawfordista kasvoi lopulta mestarimaalivahti. Ei hän ehkä kirkkain tähti maalivahtitaivaalla ole, mutta hän oli tarvittavan hyvä. Samalla tavalla kuin Chris Osgood oli 2008 tai Marc-Andre Fleury 2009.

Marian Hossa voitti toisen Stanley Cupinsa. Häntä parjattiin aiemmin siitä, että Cup näytti kiertävän slovakkia. Hossa oli häviämässä finaaleita niin 2008 kuin 2009. Nyt neljännet finaalit kuuteen vuoteen ja toinen mestaruus vyölle. Kuudennen finaalin jälkeen paljastettiin Hossalla olevan selkänsä kanssa niin vakavia ongelmia, ettei hän tunne jalkojaan.

Jonathan Toews on voittaja. Toinen Stanley Cup myös hänelle. 25 vuoden iässä toinen mestaruus kapteenin roolissa. Tähän on pystynyt vain yksi toinen kiekkolija. Wayne Gretzky. Toews on voittanut myös aikuisten MM-kullan, kaksi kertaa alle 20-vuotiaiden MM-kullan ja olympiakullan. Olympialaisissa Toews valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Toews voitti 2010 Conn Smythe palkinnon ja hänen kaapistaan löytyy myös parhaimman puolustavan hyökkääjän, Frank Selke -palkinto. Ennen finaaleita häntä moitittiin siitä, että hän ei ollut tehnyt kuin muutaman maalin viimeiseen reiluun 40:een pudotuspeliotteluun. Tärkeimpinä hetkinä hän kuitenkin heräsi ja lopulta kävi pokkaamassa himotuiman pokaalin.

Patrick Kane voitti tänä vuonna Conn Smythe palkinnon. Hän oli ratkaiseva tekijä. Palkinto meni oikeaan osoitteseen. Kane oli kolmas yhdysvaltalainen putkeen, joka palkinnon on voittanut ja ensimmäinen palkinnon voittanut kenttäpelaaja sitten Toewsin.

Voittomaalin iskeneen Dave Bollandin vaimo on kuudennella kuulla raskaana. Bollandin tehtyä ratkaisevan osuman hän oli lyyhistynyt maahan itkien.

Blackhawksissa toimitusjohtajana häärii Stan Bowman, hänen isänsä Scotty Bowman toimii neuvonantajana. Scottylle mestaruus oli 13. NHL:ssä.

Lopulta parhaimmat ovat parhaimpia. Kun viimeinen vihellys kuuluu, on vain yksi voittaja. Tänä vuonna Chicago Blackhawks. NHL-kauden 2013 paras joukkue.

Tykkää Antti Eteläahon Kiekkokynä-blogista Facebookissa, niin pysyt ”änärin” menossa mukana!