33-vuotiaan Thomas Vanekin kolmevuotinen 19,5 miljoonan taalan sopimus tuli tiensä päähän viime kauden päätteeksi ja näin ollen mies päätyi vapaille markkinoille. Uutta osoitetta ei vieläkään ole löytynyt, mutta agentin kommentien perusteella neuvottelut ovat kiihtyneet viime päivien aikana.

Nyt yksi potentiaalinen osoite on tullut ilmi – Vancouver sports-talkin toimittaja Matthew Sekeres nimittäin kertoi Twitter-tilillään Vancouver Canucksin käyneen keskusteluja itävaltalaisen sekä muiden hyökkääjien kanssa.

Matthew Sekeres

@mattsekeres
#Canucks have discussed Thomas Vanek and other forwards. May not be done with free-agent signings and have extended two PTOs.

Vuoden 2003 varaustilaisuudessa viidentenä nimenä lavalle Buffalo Sabresin toimesta huudetun Vanekin ura on kieltämättä lähtenyt laskusuuntaan, mutta viime kaudella laituri onnistui silti 48 tehopisteeseen 68 ottelussa.

Parhaalla kaudellaan 2006-07 Vanek iski 82 otteluun hurjat 84 tehopistettä (43+41). Mies on edustanut kuutta seuraa mittavalla 885 ottelun NHL-urallaan ja tehnyt niissä tehot 333+364.

Epätasaisuudesta viime aikoina tunnettu Vanek olisi kaikesta huolimatta vahvistus monelle NHL-seuralle, erityisesti Canucksille, jonka rosteria ei voi millään tavalla sanoa laadukkaaksi. Seuralla olisi antaa itävaltalaispelurille vastuuta ja kuka tietää millaisiin liekkeihin miehen NHL-ura vielä lähtisi Sedinin veljesten vierellä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.