Scottie Upshall on pelannut NHL:ssä hulppeat 14 kautta ja lähes 700 runkosarjaottelua. Tällä hetkellä hänen NHL-uransa on kuitenkin vaakalaudalla, kuten niin monen muunkin konkarin kohdalla.

696 runkosarjaottelua, tehopisteet 131+135=266, kuusi eri seuraa. Siinä on tiivistettynä 33-vuotiaan Upshallin NHL-ura.

Mutta jatkuuko se?

Siinä on kysymys, joka pyörii Upshallin mielessä, joskin hän odottelee edelleen varsin rauhallisen oloisena tarjousta, johon tarttua kiinni.

– Minulla on nälkää jatkaa NHL:ssä, voittaa Stanley Cup ja auttaa joukkuettani nousemaan seuraavalle tasolle. Olen tehnyt niin läpi urani, Upshall kommentoi tilannettaan Toronto Sunin haastattelussa.

Syy sille, miksi Upshall pysyttelee rauhallisena, vaikka NHL-sopimusta ei olekaan taskussa, liittyy hänen historiaansa. Hän oli nimittäin vuonna 2015 samanlaisessa tilanteessa, jossa kesä alkoi olla paketissa, mutta seuraa ei ollut löytynyt. Lopulta hän lähti St. Louis Bluesin tryoutille ja ansaitsi sitä kautta itselleen pelipaikan kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

– Viime aikoina olen käynyt joitain neuvotteluita, siis enemmän kuin alkukesästä. Joka kerta, kun hyppään jäälle, olen ikään kuin koe-esiintymässä. Sitä ei nimittäin ikinä tiedä, sillä täällä on paljon pelaajia, joilla on paljon sananvaltaa omissa seuroissaan.

Upshall on kuitenkin selkeästi miettinyt myös Eurooppaa vaihtoehtona ja vanhalta mantereelta löytyykin melkoisesti houkuttimia, etenkin tulevalla kaudella NHL:n olympiapäätöksen myötä.

– Olympialaiset, ne rahamäärät, joita eurooppalaisseurat tarjoavat… On vaikea sanoa ”ei” sellaiselle tilaisuudelle. Pelaaminen olympialaisissa olisi toteen käynyt unelma.

Kun edes paras kausi ei meinaa riittää

Nurinkurisinta Upshallin tilanteessa on se, että hän näkee viime kauden sujuneen häneltä erittäin vahvasti ja tästä huolimatta hän on sopimuksettomassa tilanteessa.

– Viime kauteni oli loistava. Se oli paras kauteni viimeiseen viiteen vuoteen. Pelasin kaikki pudotuspeliottelumme ja onnistuin erinomaisesti sekä kahden suunnan pelaamisessa että alivoimatilanteissa.

Myös 37-vuotias Joel Ward, joka pelasi viime kaudella San Jose Sharksissa, on niin ikään samanlaisessa tilanteessa. Hän puhuukin tämän olevan konkaripelaajien kohdalla yhä yleistyvämpi trendi.

– Kyllä sen on ehdottomasti huomannut, että tämä on jonkinlainen kasvava trendi, mutta et voi kuitenkaan jäädä märehtimään asian kanssa tai miettiä sitä liikaa. Sinun on vain pelattava tätä peliä ja jatkettava eteenpäin.

– Se ei ole tervettä istua vain paikoillaan ja miettiä, kuka on missäkin tai mitä on meneillään. Sinun on pidettävä huolta vain omista asioistasi ja pysyä positiivisena, Ward, joka toteaa haluavansa pelata NHL:ssä ikuisesti, paaluttaa.

Kohtelevatko NHL-seurat konkareita mielestäsi epäreilusti vai onko jääkiekon evoluutio yksinkertaisesti ajanut heistä ohitse? Kerro näkemyksesi Facebookin kommenttikenttään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.