Suomalaishyökkääjä Kristian Vesalainen varattiin tänä kesänä odotetusti ensimmäisellä varauskierroksella NHL:ään.

18-vuotiaalle suomalaispelurille viime kausi oli etenkin seuratasolla todella haastava. Peli ei lähtenyt kulkemaan SHL-seura Frölundassa, eikä myöskään siirto HPK:hon tuonut muutosta tähän trendiin.

Kun tämän kaiken päälle iskettiin vielä heikosti sujuneet nuorten MM-kisat, oli Vesalaiselle viime kausi melkoinen pannukakku.

Lohtua toi kuitenkin alle 18-vuotiaiden MM-turnaus, jossa Suomi nappasi MM-hopeaa ja Vesalainen johti joukkojaan etulinjasta. Hän pelasi muun joukkueen tavoin seitsemän ottelua ja nakutti niihin vakuuttavat tehot 6+7=13.

Lopulta vahvat otteet alle 18-vuotiaiden kisoissa riittivät kuitenkin vakuuttamaan kykyjenetsijät siitä, että hän on todella ykköskierroksen varausvuoron arvoinen pelaaja ja niinpä hänet huudettiin NHL:ään numerolla 24.

”Nopeus ja siipiväli tekevät uskomattoman vaarallisen”

Vesalaisen varannut seura oli Winnipeg Jets, joten ei ole ollenkaan mahdoton ajatus, että hän tulisi jossain vaiheessa uraansa viilettämään muuan Patrik Laineen kanssa samassa hyökkäysvitjassa.

Mediajätti ESPN kuvaileekin suomalaislaituria poikkeukselliseksi pelaajaksi, sillä hänessä yhdistyvät ennen kaikkea koko ja erinomainen luistelutaito.

– Vesalainen pelasi viime kaudella sekä SHL:ssä että Liigassa, eikä hän onnistunut 17-vuotiaana pelaajana lyömään läpi kummassakaan sarjassa, mutta hän päätti kautensa vahvasti tullen valituksi U18-turnauksen MVP:ksi.

– Kun unohdetaan hänen heikko viime kausi, hän on todella lupavaa pelaaja. Tuon kaltaisen räjähtävyyden ja koon omaavia pelaajia on vaikea löytää. Hänen nopeutensa ja siipivälinsä tekevät hänestä uskomattoman vaarallisen ja hän omaa loistavat kiekonkäsittelykyvyt.

– Vaikka hän ei ole mikään varsinainen pelinrakentaja, hän kykenee käyttämään luovuuttaan, nopeuttaan ja röyhkeyttään hyväkseen maalipaikkojen luomisessa.

Vaikka Vesalainen, joka rankattiin ESPN:n 100 kovimman lupauksen listalla sijalle 29, onkin erittäin lupaava pelaaja, on hänellä nuorena kaverina luonnollisesti vielä parannettavaa pelaamisessaan, mihin hänen tuleekin keskittyä tulevalla kaudella HPK:n paidassa.

– Hän ei ole puolustuksellisesti loistava, ja vaikka hän omaakin voimahyökkääjän ominaisuudet, hänen on oltava tasaisempi kaksinkamppailutilanteissa.

Minkälaista kautta ennakoitte Vesalaiselle? Tuleeko hän nousemaan tulevalla kaudella Liigan eliittiin? Kertokaa mielipiteenne Facebookin kommenttikentässä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.