Kanadan maajoukkue on ollut mukana kahdessa Venäjällä järjestetyssä harjoitusturnauksessa, joiden tavoite on ollut valmistaa joukkuetta tuleviin olympialaisiin.

Kerroimme jo noin kuukausi sitten siitä, että Kanadan olympiajoukkueen johtoporras tulee olemaan yhteydessä Jarome Iginlaan ja Shane Doaniin, sillä äärimmäisen kokeneen kaksikon osalta aika NHL:ssä saattaa olla ohitse.

Heistä kumpaakaan ei ole löytänyt itselleen vielä uutta seuraa ja ainakin Iginlan tiedetään etsivän joukkuetta, joka kykenee aidosti taistelemaan Stanley Cupista.

– Nelikymppisenä sitä haluaa olla joukkueessa, joka taistelee mestaruudesta. NHL:n tasaisuuden myötä ehkä noin 15 joukkueella on mahdollisuus… Se on tärkeä osatekijä perheen ohella. Tässä vaiheessa olemme kuitenkin edelleen epävarmoja (päätöksestämme), Iginla kommentoi heinäkuussa NHL.com:lle.

Sellaisen ottajan löytäminen saattaa kuitenkin osoittautua melkoisen vaikeaksi tehtäväksi ja tätä nimenomaista seikkaa Doan korosti niin ikään viime kuussa antamassaan haastattelussa. Arizona Coyotes -legendan kommenteista paistaakin, että ura saattaa päättyä.

– Mikäli jatkan pelaamista, odotan sitä innolla ja olen valmis. Mikäli en, minulla on takanani loistava ura ja olen todella kiitollinen siitä.

Toivoa on – ajatukselle ei täystyrmäystä

Mutta kuten todettua, sekä Iginlalla että Doanilla on mahdollisuus hakea se täydellinen joutsenlaulu uralleen olympialaisista, joihin heillä ei olisi ollut enää asiaa, mikäli NHL olisi ollut mukana neljän vuoden välein pelattavassa turnauksessa.

Kanadan Jääkiekkoliitosta kerrotaankin, että he ovat olleet yhteyksissä molempiin pelaajiin ja sen myötä olympiajäillä siis saatetaan nähdä NHL:n tähtiloistoa. Vielä tässä vaiheessa on kuitenkin liian aikaista sanoa, että miten tilanteen kanssa tulee käymään.

– Me emme vielä tässä vaiheessa käsittele tätä asiaa, Iginlan agenttina toimiva Don Meehan sanoi The Canadian Pressille lähettämässään sähköpostiviestissä.

Mitään täystyrmäystä Meehanilta ei kuitenkaan olympiakysymykseen tullut, joten missään nimessä vastaus ei ole ainakaan ”ehdoton ei”. Olisi nimittäin ollut täysin mahdollista, että Meehan olisi paaluttanut NHL:n olevan ainoa vaihtoehto.

Kanadan maajoukkue tulee joka tapauksessa pitämään sisällään entisiä NHL-pelaajia, sillä harjoitusturnauksessa on ollut mukana muun muassa Mason Raymond, Max Talbot ja Derek Roy, mutta Iginlan ja Doanin kaltaisia legendoja joukkueesta ei löydy.

– Me pelasimme juuri otteluita elokuussa; sekä pelien nopeus että intensiivisyys olivat korkealla tasolla ja ne tulevat vain kohoamaan mennessämme eteenpäin. Riippumatta pelaajien taustoista, tai mitä he ovat saavuttaneet menneisyydessä, me tulemme pohtimaan kaikkia vaihtoehtoja, Kanadan joukkueen GM Brian Burke paaluttaa.

Haluaisitko sinä nähdä Doanin ja Iginlan joutsenlaulun, NHL:n sijaan, Pyongchangin olympialaisissa? Kerro mielipiteesi Facebookin kommenttikentässä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.