Vaikka jääkiekosta puhutaankin aina marginaalilajina, joka ei ole levinnyt maailmassa kuin tiettyihin valittuihin maihin, on sen ykkösliigassa, NHL:ssä, pelannut jopa 29 eri kansalaisuutta.

Toki suurin osa eksoottisimpien kiekkomaiden edustajista ovat kaksoiskansalaisia, kuten nyt vaikkapa Jamaikan ja Libanonin edustajat. Voit katsoa NHL:ssä kautta aikojen pelanneiden kaikki kansalaisuudet täältä.

Juttusarjassamme keskitymmekin nyt eksoottisimpiin kiekkomaihin, tai niihin, jotka olivat eksoottisia vielä aikaisemmin historian saatossa. 14:ntenä vuorossa on Valko-Venäjä.

Valko-Venäjän ensimmäinen NHL-pelaaja on myös suomalaisille kiekkofaneille tuttu nimi, sillä kaudella 1992-93 Chicago Blachakwsin riveissä yhden ottelun pelannut Alexander Andrieveski on pitkän linjan Liiga-pelaaja.

Hän pelasi uransa ensimmäisen ja viimeisen NHL-ottelun 27. joulukuuta 1992, kun Blackhawksia vastaan asettui verivihollinen Detroit Red Wings.

Tämän jälkeen Andrieveski pelasi kahden kauden ajan farmisarja IHL:ssä, kunnes suuntana oli Eurooppa, Liiga ja Hämeenlinnan Pallokerho. HPK:ssa valkovenäläinen tahkosi lopulta kaiken kaikkiaan neljän kauden ja 127 runkosarjaottelun (50+61) ajan.

Andrieveskin jälkeen valkovenäläisistä NHL:n puolella ovat pelanneet muun muassa Ruslan Salei, Andrei Kostitsyn, Sergei Kostitsyn sekä Mikhail Grabovksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.