NHL on aina ollut raavaiden ”äijien” oma peli, johon ovat kuuluneet aikojen alusta lähtien fyysinen pelaaminen, tappelut, taklaaminen ja kaikki tähän viittaava. Se on luultavasti maailman ainoa suurempi laji, jossa vastaava väkivalta on sääntöjen puitteissa sallittua.

Siksi jääkiekkopiiriin kuuluvat ihmiset ovat aina olleet ”äijämäisiä”. Erilaisuutta ei ole juuri koskaan hyväksytty, minkä vuoksi NHL on käynnistänyt oman ”Hockey is for everyone” -kampanjansa.

Sen myötä NHL haluaa näyttää kaikille, että se on suvaitseva liiga eikä jääkiekkoa ole tarkoitettu vain yhdelle ”ihmistyypille”.

Aina ajat eivät ole kuitenkaan olleet tällaisia. Tämä kävi viimeistään ilmi internetiin ilmestyneestä videosta, jossa äänessä on jokaisen tuntema, vihattu ja rakastettu, Don Cherry.

Mies oli nimittäin yhdessä aisaparinsa Ron McLeanin kanssa Los Angelesissa. Ajankohta on tuntematon, mutta kuvasta päätellen kyseessä on joko 1980-luvun loppu tai 1990-luvun alkupuoli.

No, joka tapauksessa Cherry intoutui tuolloin esittämään satiirisesti stereotyyppistä homoseksuaalia, ja on muun muassa sitä mieltä, että jääkiekossa ei pitäisi sallia tappeluita eikä pitää lainkaan kirjaa maaleista.

Hän antaa pätkän lopussa myös rapaa Kingsin tuolloiselle maalivahdille, Kelly Hrudeylle, joka piti pitkässä hiuskuontalossaan sinistä liinan kaltaista tekstiiliä. Hrudey pelasi Los Angelesissa vuodet 1989-1996.