NHL:ssä jaetaan vuosittain parhaalle tulokkaalle Calder Trophyn nimellä kulkeva pysti. Sen siis voittaa pelaaja, joka on ollut äänestäjien mielestä NHL:n paras tulokaspelaaja.

Viime kaudella kyseinen kunnia meni ansaitusti Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsille, kun taasen suomalaisten kultapoika Patrik Laine sijoittui äänestyksessä toiseksi.

Ensi kaudella koittaa kuitenkin uudet kujeet, ja Calder Trophy tulee totuttuun tapaan vaihtamaan omistajaansa. Tässä viisi nimeä, jotka ovat pystin suhteen viisi suurinta ennakkosuosikkia.

Charlie McAvoy, Boston Bruins

McAvoyn potentiaali on ollut jo vuosia monien tiedossa, mutta harva osasi kuitenkin odottaa miten loistavasti nuorukainen tulisikin tohinoihin mukaan. Hän nimittäin pelasi Bruinsin takalinjoilla jo viime kevään pudotuspeleissä yhteensä kuusi ottelua tehoin 0+3.

McAvoy tulee suurella todennäköisyydellä kuittaamaan runsaasti peliaikaa, minkä lisäksi seura yrittää takuuvarmasti muovata hänestä joukkueen uutta ykköspakkia tulevaisuutta ajatellen.

Ja koska nuorukainen on jo pienissä määrin osoittanut kykynsä pelata NHL:ssä, on hän luultavasti ykkössuosikki tulokaspystiin.

Clayton Keller, Arizona Coyotes

Keller varattiin Coyotesin toimesta seitsemäntenä pelaajan kesän 2016 draftissa, joten häntä kohtaan on suuret odotukset. Viime kaudella nuorukainen pelasi Bostonin yliopistossa, jossa hän teki 31 otteluun 21 maalia ja yhteensä 45 tehopistettä.

Tätä nykyä Coyotesilla on myös erinomainen ja ennen kaikkea lupaava sentteriosasto, jossa pelaavat Derek Stepanin lisäksi potentiaaliset Christian Dvorak sekä Dylan Strome. Se tulee ruokkimaan myös Kellerin pelaamista, sillä hänet tullaan suurella todennäköisyydellä asettamaan kärkiketjujen laiturin tontille.

Jos hän saa edes osan irti kovasta potentiaalistaan, tulee hän olemaan jo ensi kaudella kova tekijä.

Brock Boeser, Vancouver Canucks

Boeser teki NHL-debyyttinsä jo viime kauden lopussa, kun hän pelasi Canucksin riveissä yhdeksän ottelua. Nuorukainen myös onnistui näissä erinomaisesti, sillä hän teki kamppailuissa neljä maalia ja yhteensä viisi tehopistettä.

Pohjois-Dakotan yliopistossa viime kaudella pelannut Boeser todisti jo alusta alkaen, että NHL on nuorukaiselle juuri oikea sarjataso.

Nyt Boeser on kaiken lisäksi viime kautta vanhempi ja kypsempi pelaaja, joten ei ole olemassa mitään esteitä sille, miksi hänen todellista läpimurtoaan ei nähtäisiin jo ensi kauden aikana.

Nico Hischier, New Jersey Devils

Hischier on viime kesän varaustilaisuuden ensimmäinen valinta, joten potentiaali ja odotukset ovat molemmat valtaisat. On kuitenkin todettava, että viime kesän varaustilaisuus ei tasollaan päätä juuri huimannut.

Hischier on erinomainen pelaaja etenkin hyökkäyspäässä, minkä lisäksi Devils tulee antamaan hänelle alusta alkaen kovia peliminuutteja. Hän voi käytännössä aloittaa tulevan kauden Taylor Hallin sentterinä.

Jos kemiat kohtaavat ja sveitsiläishyökkääjä löytää tasonsa pikaisella aikataululla, saattaa jälki olla todella kovaa, sillä Hall on yksi NHL:n parhaita laitureita. Jos näin käy, on Hischier ehdottomasti mukana tulokaskilvassa.

Nolan Patrick, Philadelphia Flyers

Patrick oli monien mielestä viime kesän varaustilaisuuden paras pelaaja, ja ennen kaikkea valmis NHL:ään, mutta jatkuvat loukkaantumiset tiputtivat miehen kakkosvaraukseksi. Tämä saattoikin lopulta olla oikea lottovoitto Flyersin kannalta.

Nimittäin jos Patrick onnistuu pysymään alusta lähtien ehjänä, saattaa hän nousta jopa paremmaksi pelaajaksi, kuin Hischier.

Patrickin ongelmaksi Calder Trophyn suhteen saattaa kuitenkin muodostua kesän leikkauksien lisäksi vielä se fakta, että hänen edellään tulevat suurella todennäköisellä pelaamaan muun muassa Claude Giroux sekä Sean Couturier. Tämä luonnollisesti heikentää hänen peliaikaansa, millä on suoranainen vaikutus tehopisteisiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.