Yksi KHL-seura Helsingin Jokerien suurimmista valopilkuista harjoituskaudella oli suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen, joka varattiin NHL:ään tänä kesänä ensimmäisellä varauskierroksella.

Tolvasen piti pelata tuleva kausi Bostonin yliopistossa, mutta häntä ei hyväksytty kyseiseen opinahjoon opiskelemaan. Toisin sanoen hän ei täyttänyt tiettyjä kriteerejä ja mitä todennäköisimmin kyse on siitä, ettei hän ole suorittanut tiettyjä englanninkielen kursseja.

Osaltaan se, ettei Tolvanen täyttänyt yliopiston valintakriteerejä, vaikutti myös hänen varausnumeroonsa. Vastaavassa tilanteessa olleet pelaajat ovat nimittäin usein pudonneet NHL Draftissa sijoille 20-30, vaikka heidän on ennakoitu tulevan varatuiksi jo aiemmin.

Tolvanen varattiinkin NHL:ään numerolla 30, vaikka hän olisi taitojensa puolesta kuulunut paljon korkeammalle.

Jokerit kiittää ja kumartaa

Jokereille Bostonin yliopiston päätös oli lottovoitto, sillä Tolvanen osoitti jo harjoituspeleissä, että hän tulee olemaan suuri apu, kun helsinkiläisseura tavoittelee menestystä joukkueen osalta keskiviikkona käynnistyvässä KHL:ssä.

Tolvanen nähdäänkin Pohjois-Amerikassa todellisena huippulupauksena, ja kun mediajätti ESPN rankkasi NHL:n 100. suurinta lupausta, nosti se vihtiläislähtöisen laiturin kaikista suomalaislupauksista korkeimmalle sijalle (19.).

– Predatorsin tämän kesän ykkösvaraus on tehnyt kovaa jälkeä kaikkialla, missä hän on pelannut. Hän oli viime kaudella yksi USHL:n parhaista pelaajista ja lisäksi hänen pelaamisensa on näyttänyt erinomaiselta Suomen maajoukkueessa.

– Tolvanen tunnetaan kaikkein parhaimmin hänen kammottavasta laukauksestaan, mutta hän on paljon enemmän kuin pelkkä laukoja. Hänellä on loistavat kädet, hän kykenee ruokkia kanssapelaajian vaikeistakin paikoista ja hän kykenee nopeatempoiseen peliin, joskin hän on mukavuusalueellaan päästessään käyttämään hurjaa kanuunaansa.

– Hän on pienikokoinen, eikä erityisen nopea kokoisekseen pelaajaksi, mutta hän on riittävän fiksu sijoittumaan kaukalossa oikein, hakeutuen maalipaikkoihin, ja hänen pelissään on myös fyysistä särmää. Hän pelaa Suomessa, ennen kuin liittyy Nashville Predatorsin organisaatioon.

Yksikään pelaaja ei kerää tällaista määrää kehuja ilman pätevää syytä ja niitä syitä Tolvanen todella tarjoilee omilla esityksillään. KHL- ja ennen kaikkea Jokeri-fanit pääsevät siis tulevalla kaudella nauttimaan todellisen kultakimpaleen tekemisestä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.