Viime kesänä draftin ja vapaiden markkinoiden jälkeen alkoi kuuma keskustelu siitä, mihin tulee päätymään yliopistosarja NCAA:ssa kaikki ihastuttanut Jimmy Vesey. Mies oli alunperin Nashville Predatorsin varaus, mutta hän ei halunnut tehdä seuran kanssa sopimusta.

Lopulta Veseyn uudeksi seuraksi valikoitui New York Rangers, joka teki hyökkääjän kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen. Ensimmäisellä kaudellaan NHL-kaukaloissa yhdysvaltalainen teki 80 runkosarjaotteluun 16 maalia ja yhteensä 27 tehopistettä.

Tänä kesänä vastaavassa tilanteessa on Will Buther, joka kieltäytyi sopimuksesta Colorado Avalanchen kanssa. Hän on NHL:n tämän hetken ehdottomasti kuumin yliopistolupaus, joka on nyt vapailla markkinoilla.

Hänen perässään hiihtelee sitten Alex Kerfoot, joka on alunperin New Jersey Devilsin viidennen kierroksen varaus vuodelta 2012. Kerfoot on pelannut edellisen neljän kauden ajan Jimmy Veseynkin edustamassa Harvardin yliopistossa.

Ja yllätys, yllätys, myös hän on huhujen mukaan matkaamassa suurella todennäköisyydellä New York Rangersiin. Kyseessä olisi Rangersin jo neljäs yliopistopelaaja suhteellisen lyhyeen aikaväliin, sillä Veseyn lisäksi sininutuissa kiekkoilevat jo Kevin Hayes sekä Chris Kreider. Näistä ainoastaan jälkimmäisenä mainittu on Rangersin oma varaus.

Merkittävää on myös se, että yksikään miehistä ei ole noussut täysin sille tasolle, mitä heistä on odotettu.

Karu fakta on kuitenkin myös se, että Rangers tarvitsee kipeästi riveihinsä syvyyttä etenkin keskikaistalleen. Tämä juontuu siitä, että se kauppasi kesällä Derek Stepanin Arizona Coyotesiin, eikä se ole hankinnut senttereistä riveihinsä, kuin vasta David Desharnaisin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.