Tähän mennessä tasan 1 000 NHL:n runkosarjaottelua Detroit Red Wingsin paidassa pelanneen Henrik Zetterbergin pelaajaura on lähenemässä loppuaan.

Koko NHL-uransa autokaupungissa viettäneen ruotsalaistähden nykyinen sopimus kattaa vielä kauden 2020-21, joten sopimuksensa mukaisesti hänellä olisi vielä neljä pelivuotta jäljellä.

Nyt Detroitin suunnalta kuuluu kuitenkin melkoisia uutisia, tai itse asiassa ne uutiset tulevat hänen kotimaastaan Ruotsista. Zetterberg nimittäin paljasti Sundsvall Tidningenin mukaan, että hänellä on oman näkemyksensä mukaan kaksi pelivuotta jäljellä.

– Minulla on ehkä kaksi pelivuotta jäljellä, mutta olen myös oppinut, että asioita pitää katsoa vuosi kerrallaan.

Zetterbeg on elävä Red Wings -legenda, sillä pelaamissaan 1 000 NHL-ottelussa hän on tehnyt huimat tehopisteet 326+578=904.

Vaikka ikää mittariin tulee lokakuussa jo 37 vuotta, on hän edelleen joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja, sillä viime kaudellakin kapteeni johti joukkojaan etulinjasta, tehtaili 82 runkosarjaotteluun tehot 17+51=68 ollen ylivoimaisesti joukkueensa paras pistemies.

Tarkalleen ottaen kakkoseksi sijoittunut maanmies Gustav Nyquist jäi hänestä peräti 20 pisteen päähän.

Kokenut Zetterberg, joka on voittanut michiganilaisseurassa Stanley Cupin vuonna 2008, iskettyään itse ratkaisevan finaaliottelun voittomaalin, on toiminut Red Wingsin kipparina viimeiset viisi kautta, perittyään C-kirjaimen rintapieleensä puolustajalegenda Nicklas Lidströmiltä.

NHL:n pudotuspeleissä Zetterberg on nähty 137 ottelussa ja niissä hän on tehnyt pisteet 57+63=120.

Stanley Cupin lisäksi Zetterberg on myös olympiavoittaja, maailmanmestari ja palkintokaapista löytyy myös alle 18-vuotiaiden MM-kulta. Hän on siis käytännössä ottaen voittanut jo kaiken mahdollisen pelaajaurallaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.