Buffalo Sabres ja joukkueen tähtihyökkääjä Jack Eichel ovat neuvotelleet kesän aikana pitkästä jatkosopimuksesta ja kaikesta päätellen sopimus alkaa olla lähellä syntymistään.

Eichel varattiin NHL:ään vuonna 2015. Buffalo Sabres jäi edeltävällä kaudella NHL:n jumboksi ja seura toivoi pääsevänsä sen myötä varaamaan ensimmäisenä joukkueena.

Draft-arvonnassa Edmonton Oilers onnistui kuitenkin jälleen Hannu Hanhen tavoin ja niinpä se pääsi huutamaan Connor McDavidin nimen. Sabres joutui puolestaan ”tyytyä” Jack Eicheliin.

Siinä, missä McDavid on nostanut Oilersin takaisin pudotuspelijoukkueeksi ja jopa yhdeksi NHL:n mestarisuosikeista, on meno Buffalossa ollut hiljaisempaa.

Tällä hetkellä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että aikanaan yli vuoden päivät kestänyt vertailu McDavidiin on kiihtymässä. Eichel oli nimittäin viime kaudella, palattuaan loukkaantumisensa jälkeen takaisin kaukaloon, koko jälkimmäisen puoliskon tehokkain pelaaja NHL:ssä.

Lopulta Eichel iski viime runkosarjaan tehot 24+33=57, nokittaen pisteellä aiemman piste-ennätyksensä, vaikka hän pelasi tasan 20 ottelua vähemmän kuin edeltävällä kaudella.

20-vuotias yhdysvaltalaissentteri siis osoitti viime kaudella, että hän kykenee samanlaisiin suorituksiin kuin McDavid, ja sen myötä jatkosopimusneuvotteluissa on haettukin mallia McDavidin tänä kesänä solmimasta 100 miljoonan dollarin arvoisesta jatkopahvista.

– Sabres olisi todella onnekas, mikäli vuosipalkka on alle 9,5 miljoonan dollarin, TSN:n Darren Dreger paalutti WGR 550 -radiokanavalle.

Jälleen McDavidin perässä kakkoseksi?

Oilers kiinnitti McDavidin ohella myös Leon Draisaitlin jatkosopimukseen tänä kesänä ja saksalaispelaaja tulee tienaamaan jatkossa 8,5 miljoonaa dollaria kaudessa. Dreger ei kuitenkaan näe Sabresin selviävän yhtä halvalla Eichelin kanssa.

– On melkoista toiveajattelua Sabresilta ja Jason Botterillilta (GM) luulla, että he saisivat Eichelin noin 8,5 miljoonan dollarin vuosipalkalla. Se ei tule missään nimessä olemaan 8,5 miljoonaa, saatika alle sen.

– Paljon realistisempi vertailukohta, uskokaa tai älkää, on McDavid. Eichel ei tule saamaan 12,5 miljoonaa, mutta palkka tulee olemaan jossain Draisaitlin ja McDavidin välimaastossa. Se ero on melkoisen iso (4 miljoonaa dollaria vuodessa), joten Eichelin palkka tulee liikkumaan noin puolivälissä.

Dreger, joka on yksi jääkiekkomaailman arvostetuimmista toimittajista, näkeekin, että Eichelin vuosipalkka tulee mitä todennäköisimmin olemaan kahdeksannumeroinen.

– Sabresissa ymmäretään, että kyseessä on ikoninen pelaaja. Hän Buffalo Sabres -organisaation kivijalka, joten ehkä se numero (palkka) tulee nousemaan kymmeneen tai hieman yli kymmeneen. Uskon kuitenkin sen olevan lähempänä McDavidia kuin Draisaitlia.

Mikäli siis Dregerin arviot pitävät paikkansa ja Eichelin vuosipalkka on lähempänä McDavidia, tarkoittaa se vähintään 10,5 miljoonan dollarin vuositienestejä. Sen myötä hänestä tulisi vähintäänkin NHL:n toiseksi kovapalkkaisin pelaaja yhdessä Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen kanssa.

Eichel on pelannut toistaiseksi NHL-urallaan 142 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 48+65=113. Pudotuspeleissä häntä ei olla vielä nähty.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.