NY Rangers on ollut viime vuosina varsin ailahteleva poppoo päävalmentaja Alain Vigneaultin alaisuudessa. Vaikka joukkue onkin mennyt kanadalaiskäskijän opeilla joka vuosi pudotuspeleihin vahvan runkosarjan jälkeen, se kirkkain, eli Stanley Cup -pytty puuttuu yhä.

Vigneault on saanut joukkueensa parhaimmillaan Stanley Cup -finaaliin kesällä 2014, jossa tosin tuli kuokkaan Los Angeles Kingsiltä. Vuotta myöhemmin joukkue rynni itäisen konferenssin finaaleihin.

Kaudella 2015-16 laulu loppui pudotuspelien avauskierroksella, viime keväänä suhteellisen vahvaa runkosarjaa seurasi totaalinen mahalasku toisella kierroksella Ottawan rymistellessä konferenssifinaaleihin.

Nyt NBC Sports muistuttaa artikkelissaan, että Vigneault on puhuttava henkilö NY Rangers -ihmisten, ja etenkin fanien, keskuudessa.

Koko kauden läpi jatkuvat runkosarjan väkevät otteet eivät vaakakupissa paljoa paina, jos pudotuspeleissä noutaja tulee ”liian aikaisin”. Näin on tapahtunut jo neljästi.

Sivusto kirjoittaa, että Vigneault ei ole ollut jäällä voittamassa isoja pelejä, ja että joukkueen menestys on peräisin jostain muualta kuin päävalmentajan panoksesta. Yksi suuri tekijä on ollut ruotsalainen tähtivahti Henrik Lundqvist.

Ihmiset ovat NBC Sportsin artikkelin mukaan jo pitkään keskustelleet valmentajan eduista ja haitoista. Vigneault antoi viime kaudella vahvan näytteen siitä, että hän on monipuolinen valmentaja.

Kanukki otti Rangersiin nimittäin modernin lähestymistavan, joka pääasiassa toimi varsin hyvin.

Toisaalta, joukkueen suoritus runkosarjassa oli Vigneaultin ajan heikon noteeraus, sillä se oli konferenssissaan ”vasta” viides.

Tekstissä mainituissa asioissa on monta ristiriitaa, jotka tekevät Vigneaultista valtavan mielenkiintoisen tapauksen.

Oli se hänen ansiotaan tai ei – vaihtoehtoisesti Lundqvistin ja kumppanien – on joukkue rynninyt siis aina kanukin aikana pudotuspeleihin. Huonoimpana lähtökohtana runkosarjan viides sija.

On kummallista, että yhteensä 328 runkosarjan ottelua tasaisen varmasti neljän kauden aikana suorittanut joukkue ei ole vielä kertaakaan saanut kiihkeimmissä pudotuspeleissä itsestään kaikkea irti.

Ailahtelut ovat runkosarjassa pieniä, eivätkä ne pudotuspeleissäkään välttämättä mitään suuria ole. Toisaalta ne ovat tarpeeksi radikaaleja, kun joukkue ei ole neljän vuoden aikana onnistunut voittamaan vielä kertaakaan neljää ottelusarjaa putkeen.

Voisiko uusi, moderni pelitapa kantaa hedelmää ensi kaudella loppuun asti, ja sen ansiosta Vigneault karistaa jo pitkään jatkuuneen ailahtelun tiehensä?