New York Rangersin Henrik Lundqvistin cap hit, eli keskiarvollinen vuosipalkka, on nykyisen sopimuksen osalta 8,5 miljoonaa dollaria, mikä tekee hänestä NHL:n parhaiten palkatun maalivahdin.

Kokenut ruotsalaisvahti on siis eittämättä miljonääri. NHL-pelaajien, sekä seurojen, palkkoihin ja sopimuksiin erikoistunut sivusto Spotrac nimittäin kertoo Lundqvistin tienestien olevan vuosien 2005-2017 väliseltä ajalta hulppeat 76,908 miljoonaa dollaria.

Kyse on siis rikkaasta ihmisestä, mutta ei todellakaan niin rikkaasta, kuin moni voisi kuvitella. Lundqvist nimittäin oli tänä viikonloppuna ruotsalaislehti Expressenin haastateltavana ja hän paljasti, miten paljon hänelle jää rahaa käteen.

– Verot, agentit ja kaikki muu – kaikkien kulujen jälkeen sinulle jää ehkä noin 35 prosenttia palkastasi.

Kun siis aletaan purkamaan tuota 76,908 miljoonan dollarin summaa, jonka Lundqvist on tienannut, todellisuudessa siitä on jäänyt käteen vain noin 26,9 miljoonaa dollaria. Toki kyse on edelleen isosta summasta rahaa, mutta ei likimainkaan sellaisesta kuin monet kuvittelevat.

– Mutta se on toki edelleen uskomaton määrä rahaa ja ymmärrän varsin hyvin, miten onnekas olen, eikä tämä (onnekkuus) ole mitään turhanpäiväistä höpinää.

Internet on mahdollistanut lähestulkoon kaikenlaisen tiedonhaun ja esimerkiksi NHL-pelaajien palkkasummat löytyvät vain muutamassa sekunnissa. Lundqvistilta kysyttiinkin, onko hyvä asia, että tiedot ovat julkisia.

– Se on hyvä kysymys. Ja vastaukseni on sekä kyllä että ei.

Miksi kyllä?

– Mitä enemmän tienaat, sitä enemmän sinulta vaaditaan ja niin sen kuuluukin mennä; ei siinä ole oikeastaan mitään piiloteltavaa.

Miksi ei?

– Aina tulee hetkiä, jolloin ihmetellään, että tienaako hän oikean määrän rahaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.