AHL-seura Tucson Roadrunnersia viime kaudella edustanut Craig Cunningham koki viime marraskuussa kauhunhetkiä, kun hän romahti jään pintaan ennen ottelun alkua.

Hänelle jouduttiin antamaan ensiapua välittömästi kentän pinnalla, ja sen jälkeen matka jatkui kohti paikallista sairaalaa.

Cunninghamilla todettiin akuutti sydämenpysähdys, ja tästä alkoi pitkä toipumisjakso. Tilanne meni lopulta siihen pisteeseen, että lääkäreiden täytyi amputoida osa hänen vasemmasta jalastaan, mikä luonnollisesti tarkoitti jääkiekkouran loppumista.

Nyt Roadrunners on päättänyt kunnioittaa Cunninghamia jäädyttämällä hänen pelinumeronsa. Joukkueen digitaalisten operaatioiden johtaja Alexander Kinkopf kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Alex Kinkopf

@AEKinkopf
#Coyotes Pro Scout Craig Cunningham will have his #14 retired by the #Roadrunners on Friday, October 27 at Tucson Arena. Hosting Iowa.

Kanadalaishyökkääjä ei ole antanut amputaation vaivata elämäänsä – hän inspiroi koko jääkiekkoa seuraavaa maailmaa palaamalla jäälle vain noin viisi kuukautta tapahtuneen jälkeen.

Graham Taylor

@goldencanuck
Craig Cunningham on the ice at Gila River Arena today. Amazing. Inspiring.

Roadrunners on Arizona Coyotesin farmiseura, eikä organisaatio halunnut Cunninghamin uran jääkiekkoilun parissa loppuvan kokonaan – hän nimittäin solmi kaksivuotisen sopimuksen seuran kykyjenetsijänä.

Ei ole epäilystäkään, etteikö Cunninghamin tarina tulisi pysymään Coyotesin organisaation sydämissä pitkän aikaa, mutta nyt 26-vuotias voi olla varma, että hän tulee pysymään palana organisaation historiaa ikuisesti.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.