New York Islandersin kapteeni John Tavares on jatkuvasti otsikoissa, puhtaasti siitä syystä, ettei hän ole allekirjoittanut jatkosopimusta seuransa kanssa.

Kerroimme aiemmin tällä viikolla Tavaresin antamista lausunnoista, joissa on melkoinen ero esimerkiksi vuoden takaiseen.

Tästä edellä mainitusta syystä hänen lähtöään pidetään aiempaa todennäköisempänä, etenkin, kun Islandersin hallitilanne on kaikille täysi mysteeri. Itse asiassa se on niin suuri mysteeri, että seuran kohdalla on nostettu esille myös uudelleensijoitus-kortti.

TSN:n toimittaja Craig Button pitääkin täysin mahdollisena Tavaresin lähtöä ja hän vie omissa papereissaan yhtä NHL:n ykköshyökkääjistä Toronto Maple Leafsiin.

Tässä kohtaa moni varmasti pohtii, että miten ihmeessä Maple Leafs pystyisi hankkimaan Tavaresin, sillä edessä on jatkosopimusneuvottelut joukkueen nuorisotähtien kanssa, mutta Button näkeekin tässä hieman epätavallisen toteuttamistavan.

– John Tavares Toronto Maple Leafsin pelaajana? Mielenkiintoinen ajatus, mutta uskon sen olevan erittäinkin mahdollista, Button aloittaa pohdintansa.

– Seurojen tilanteista puhutaan paljon – siis siitä, missä pisteessä he ovat menestyksen suhteen – ja Maple Leafs on nuorine pelaajineen, joilla on vielä tulokassopimus, erittäin hyvässä tilanteessa, joten se tarjoaa loistavan tilaisuuden.

Tässä kohtaa Button paljastaakin oman näkemyksensä siitä, miten Tavares voitaisiin Torontoon saada.

– Ehdotan John Tavaresille yhden vuoden mittaista sopimusta, sillä tuossa vaiheessa Auston Matthews ja Mitch Marner ovat vielä tulokassopimustensa alaisia.

– Hänet on siis helppo saada mahtumaan joukkueeseen, hän on ykkösluokan sentteri ja päävalmentaja Mike Babcock todella pitää vahvoista tutkapareista. Matthews ja Nylander, Tavares ja Marner sekä Nazem Kadri ja Connor Brown. Siinä on kolme melkoisen hyvää tutkaparia.

Vaan, miksi ihmeessä Tavares suostuisi vuoden mittaiseen sopimukseen? Button hakee vertailukohdaksi slovakkilegenda Marian Hossan.

– Tälle on olemassa ennakkotapaus ja tässä ei tarvitse muuta, kuin hypätä vuoteen 2008, jolloin Marian Hossa teki vuoden mittaisen sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. Kyllä, juurikin Red Wings, jonka päävalmentajana toimi Babcock.

– Vuonna 2009, he hävisivät mestaruuden Game Sevenissä, mutta Marian Hossa teki siitä joukkueesta paljon paremman. Tekisikö Tavares Torontosta paremman? Ehdottomasti.

– En siis puhuisi Maple Leafs -fanien unelmoinnista ”unelmointina”, vaan nähdäkseni sillä on lihaa luiden ympärillä: jos Tavares valitsee joukkueensa menestysmahdollisuuksien perusteella, uskon vastauksen olevan eittämättä Toronto Maple Leafs.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.