St. Louis Bluesin päätös kaupata Jori Lehterä Philadelphia Flyersiin tuli kokeneelle suomalaiselle täytenä yllätyksenä.

Lehterä oli luonnollisesti viime kauden jälkeen pettynyt. Hän oli alisuorittanut pahemman kerran ja sen seurauksena joutui istumaan myös katsomon puolella, siis terveenä ollessaan.

Sitten tuli kuitenkin tieto vaihtokaupasta, josta hän itse asiassa kuuli vaimoltaan. Lehterä oli shokissa, mutta suuntasi välittömästi tietokoneelleen.

– Kun olin kuullut kaupasta, menin välittömästi Googleen katsomaan, että millainen kaupunki Philadelphia on, Lehterä avaa siirron jälkeisiä hetkiä St. Louis Post-Dispatchille.

– Kävin siellä (Philadelphiassa) viime viikolla ja sekä kaupunki että joukkue jättivät hyvän ensivaikutelman. Kyseessä on todella nuori joukkue. Kun katsoin pelaajien ikiä, huomasin olevani kolmanneksi vanhin.

Yksi näistä kavereista, jotka ovat tuolla ”ikälistalla” Lehterän edellä, on hänen ex-joukkuekaverinsa Brian Elliott, joka hankittiin Flyersin maalinsuulle tänä kesänä vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta.

– Se tulee olemaan todella hauskaa (Elliottin tapaaminen), enkä malta odottaa hänen näkemistään. Muistan, miten hyvä maalivahti hän oli, joten se tulee olemaan loistava juttu.

Vaikka siirto tulikin Lehterälle täytenä yllätyksenä on hän kiitollinen ex-seuralleen kahdesta asiasta: hän saa uuden mahdollisuuden pelaajana jossain muualla ja lisäksi hän on saanut treenata Bluesin harjoituskeskuksessa, huolimatta oranssimustasta Flyers-asustaan.

– Onhan se aina vaikeaa lähteä, kun tunnet jätkät ja kaupungin. Mutta jääkiekon osalta tämä on hyvä asia minulle. En pelannut loppuaikoinani hyvin ja nyt saan uuden mahdollisuuden pelaajana.

– Ja on hienoa, että Blues on antanut minun treenata täällä.

Yksi pelaaja, josta eroaminen ottaa satavarmasti koville Lehterän kohdalla, on Vladimir Tarasenko. Kaksikolla on pitkä historia yhdessä, he ovat äärimmäisen hyviä ystäviä ja entinen tutkapari keskenään.

Vielä toistaiseksi tunteet eivät ole päässeet kaksikon välillä pintaan, mutta niin mitä luultavimmin käy ennemmin tai myöhemmin.

– Olihan se rankkaa (hyvästeleminen), mutta ei siinä ollut mitään sen kummempaa – pari viestiä. Hän on pian tulossa takaisin St. Louisiin, joten pääsemme illastamaan, ennen kuin lähden Philadelphiaan. Tulemme siis näkemään toisemme ja sitten juttelemme aiheesta enemmän.

Kaikkein eniten Lehterää mietityttää se viime kausi.

– Se on vaikeaa, kun rinnallasi on kaveri, joka odottaa sinulta tiettyjä asioita, mutta sitten sinulla ei ole itseluottamusta niiden asioiden tekemiseen. Olet melkoisen haastavassa tilanteessa ja se on asia, jonka kanssa sinun on taisteltava.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.