New York Islandersin kapteenin John Tavaresin tilanne on lähestulkoon identtinen, mitä tulee vertailuun Steven Stamkosiin ja viime kesään.

Kaksikon välillä on kuitenkin yksi oleellinen ero: Tavares on puhunut todella avoimesti ja vakuuttavasti haluistaan jäädä Islandersiin, kun taas Stamkos oli varovaisempi sanomisiensa kanssa.

Edellä olevaa tulee kuitenkin korjata hieman, sillä Tavaresin viimeisimmät lausunnot alkavat muistuttaa kovasti Stamkosin vastaavia.

Toisin sanoen Islandersin ykköstähden puheissa on tapahtunut melkoinen muutos viimeisen vuoden sisällä ja tämä ei ole todellakaan hyvä asia, kun otetaan huomioon, brooklynilaisseuran epäselvääkin epäselvempi tilanne kotihallinsa suhteen.

Sportsnet keräsikin kasaan Tavaresin kommentteja viimeisen 12 kuukauden ajalta ja muutos on ilmiselvä.

15. elokuuta, 2016:

”Minulla ei ole oikeastaan mitään syytä lähteä; meillä on täällä loistava porukka, joka voi saavuttaa jotain erityistä… Olen aina ilmaissut rakkauteni pelata Long Islandilla, se on ainoa paikka, jonka tiedän NHL:ssä. Se mahdollisuus, jonka he ovat antaneet minulle – rakastaisin katsoa sen loppuun saakka ja voittaa Stanley Cupin.”

28. tammikuuta, 2017:

”Olen aina sanonut, miten paljon rakastan pelata Long Islandilla, ja tässä seurassa, miten paljon he ovat tukeneet minua… Olen innoissani siitä suunnasta, johon Islanders on matkaamassa ja toivottavasti löydämme yhteisymmärryksen… Seuran visio ja tulevaisuus on hyvissä käsissä.”

10. huhtikuuta, 2017:

”Kaiken ytimessä on se, että haluan voittaa Stanley Cupin ja nähdäkseni jokainen täällä on sitoutunut siihen. Toivottavasti siis saamme jotain aikaiseksi ja olen edelleen täällä.”

16. elokuuta, 2017:

”Minun näkökulmasta katsottuna tässä ei ole mitään kiirettä… Yritän arvioida (eri) asioita, antaa asioiden edetä omalla painollaan, pitää keskusteluyhteydet auki, pitää kaiken (keskustelut) sisäisinä ja näiltä osin kaikki on mennyt tähän mennessä hyvin.”

Tietenkään kommenteista ei kannata yrittää päätellä liikoja – kyse saattaa olla myös neuvottelutaktiikasta.

Tosiasia on kuitenkin se, ettei Tavaresilta olla kuultu vielä kertaakaan viimeisen vuoden aikana mitään muuta kuin ylistäviä kommentteja brooklynilaisseurasta ja jatkuvaa hokemista siitä, että hän haluaa pelata koko uransa Islanderissa.

Paitsi nyt.

Tämä aihe ei siis ole todellakaan katoamassa mihinkään ja Taveres-Islanders-tilanteesta tullaan kohisemaan läpi tulevan kauden – siis niin pitkään, että joko jatkosopimus syntyy, Islanders menettää kapteeninsa vapaille pelaajamarkkinoille tai pelaajasiirtojen takarajalla nähdään yksi shokeeraavimmista vaihtokaupoista vuosiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.