Winnipeg Jets varasi toissa kesänä draftin toisena pelaajana Patrik Laineen, josta kasvoi jo heti ensimmäisellä kaudellaan seuran yksi suurimpia tähtiä.

Jos Jets oli 90-luvun alussa suomalaisten yksi suosikkijoukkueista, kiitos Teemu Selänteen ja Teppo Nummisen, on se juuri tätä myös nykyään. Nimittäin Laineen lisäksi seurassa kiekkoilee jo Joel Armia, minkä lisäksi se käytti viime kesän ykkösvarauksensa (24.) suomalaishyökkääjä Kristian Vesalaiseen.

Vesalainen ei tule kuitenkaan aloittamaan vielä ensi kaudella Jetsin riveissä, eikä edes Pohjois-Amerikassa. Hän nimittäin pukee ylleen Hämeenlinnan Pallokerhon oranssin univormun, ja totuttelee vielä kauden ajan miesten vauhtiin kotimaisessa Liigassa.

Jets on kuitenkin silminnähden onnessaan uudesta suomalaislupauksestaan, sillä se julkaisi nuorukaisesta nyt pitkän videon omalla Twitter-tilillään. Kyseessä oli Vesalaisen varauspäivä, ja seuran kamerat seurasivat häntä lavalta saakka läpi pitkän rupeaman.

Vesalaisen tehtävänä oli kirjoittaa varauksensa jälkeen muun muassa nimikirjoituksia ja käydä valokuvaussessiossa. Lopulta Vesalainen pääsi perheensä luokse, joka ei ollut nähnyt häntä sitten varauksen jälkeen.

Winnipeg Jets

@NHLJets
Getting his name called was just the beginning for Kristian Vesalainen. Go behind-the-scenes with him at the #NHLDraft! #TBT

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.