Kun Leon Draisaitl teki eilen kahdeksan vuoden ja 68 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa, tarkoitti se sitä, että nyt Oilers on kiinnittänyt tähtikaksikkoonsa, johon siis kuuluu saksalaishyökkääjän lisäksi myös Connor McDavid, jopa 168 miljoonaa dollaria seuraavien kausien ajaksi.

Toki McDavidin 100 miljoonan dollarin arvoinen sopimus astuu voimaan vasta ensi kauden jälkeen, sillä hän pelaa vielä tulevalla sesongilla tulokaspahvinsa kanssa.

Samalla kaksikko loi uudet määreet muiden seurojen tuleviin jatkosopimusneuvotteluihin. Kanadalaisen The Scoren arvion mukaan tämä tulee koskettamaan myös suomalaishyökkääjiä, Patrik Lainetta ja Sebastian Ahoa, joiden jatkoneuvottelut saattavat alkaa jo hyvinkin tulevana kesänä.

The Score nimittäin povaa, että Laine ja hänen joukkuekaverinsa Nikolaj Ehlers tulevat yhdessä pääsemään samankaltaisiin lukemiin, kuin McDavid ja Draisaitl. Toki ei välttämättä puhuta mistään 168 miljoonasta dollarista, mutta joka tapauksessa kaksikko tulee kuittaamaan yhdessä valtavan summan rahaa.

McDavid ja Draisaitl kun loivat NHL:n markkinat uusiksi. Jos olet joukkueesi tähtipelaaja ja tulevaisuuden perusta, voit olla varma, että kuittaat jo toisesta NHL-sopimuksestasi valtavan summan rahaa. Sillä ei ole enää niin väliä, että käykö se palkkakaton kannalta järkeen.

Kuten jo mainittu, oli Scoren listauksessa myös toinen suomalainen, Sebastian Aho, joka mahtui mukaan yhdessä Jeff Skinnerin kanssa. Sivusto arvioi, että kun Hurricanes alkaa voittamaan ja tekee paluun pudotuspeleihin, tulee se näkymään myös kyseisen kaksikon palkkakuiteissa.

The Scoren listauksessa olivat mainittuna myös Toronto Maple Leafsin Auston Matthews & William Nylander sekä Columbus Blue Jacketsin Alexander Wennberg & Zach Werenski.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.